Porto Novi
ART PREPORUKA

CRNA GORA NA EVROVIZIJI: Selekciona komisija odabrala pet kompozicija

Pet kompozicija koje su odabrali članovi Selekcione komisije, imaće priliku da se takmiči i u drugoj rundi, a samo jedna će osvojiti kartu za Tel Aviv i predstavljati Crnu Goru i Radio Televiziju Crne Gore (RTCG) na narednom Eurosongu.
To su ,,Uzmi ili ostavi” kompozitora i aranžera Bojana Momčilovića i Zorana Radonjića, tekstopisca i izvođača Nine Petković, zatim numera ,,Nepogrješiva “, za koju je muziku pisao Vladimir Grajić – Graja, tekst Snežana Vukomanović, aranžman Ivan Branisavljević, a pjeva je Monika Knezović. Treća je pjesma ,,Ti”, za koju muziku i aranžman potpisuje Dejan Božović, tekst Aleksandar Miličić, a pjeva ,,D-Moll Band”. Četvrta je Ivana Popović-Martinović sa numerom ,,Nevinost” za koju potpisuje tekst, dok je za muziku bio zadužen Slavka Milovanović, a za aranžman Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Peta je pjesma ,,Ja sam ti san” za koju je muziku i tekst uradila Andrea Demirović, aranžman Majkl Džejms Daun i Primož Poglajen. Pjeva je Andrea Demirović.
– Selekciona komisija koju su i ove godine činili renomirani muzički znalci i stvaraoci – dvije dame: Aleksandra Vojvodić-Jovović, magistrica muzike i operska solistkinja i Branka Banović, urednica u redakciji muzičkog programa u Televiziji Crne Gore, te kompozitori i autori Mihailo Radonjić, Slobodan Bučevac i predsjednik Komisije Vladimir Maraš, opredijelila se za ovih pet, nakon što je preslušala i bodovala sve kompozicije koje su zadovoljile propozicije konkursa – saopšteno je iz kabineta generalnog direktora RTCG-a.
Izvor: RTCG