Porto Novi
ART PREPORUKA

POTVRDIO REDITELJ: Snimaće se film ,,Birmingemska banda”

Foto: BBC

Tvorac ,,Peaky blinders”-a (,,Birmingemska banda”) Stiven Najt odavno je izrazio interesovanje za filmsku adaptaciju popularne serije koja prikazuje birmingemsku bandu počektom 1900. godina, piše britanski Independt.

Iako se godinama govorilo o tome, te su se u medijima pojavljivale razne spekulacije, konačno je potvrđeno da će kreativni tim koji potpisuje seriju sprovesti ovu ideju u djelo.

Reditelj serije Oto Betarist potvrdio je da se sprema filmska adaptacija ,,Peaky blinders”-a, kao i da je scenario gotov.

– Zapravo, mislim da je scenario već napisan. Scenarista je Stiv Najt i mislim da planiraju nešto – kazao je Beturst, koji očigledno nije želio da govori o detaljima.

Dok je autor serije Stiven Najt odavno u medijima zagovarao ovu ideju, glavni glumac Kilijan Marfi je u jednom intervjuu iz 2016. podržao snimanje filma, ali samo ako je scenario dobar.

– Ta ideja mi se teoretski dopada, ali treba da dođe u pravo vrijeme. Ako je scenario dobar kao što je u seriji, onda podržavam – rekao je on.

Peta sezona serije ,,Peaky blinders” se snima sada, a premijera je planirana u proljeće sljedeće godine.

Izvor: B92