DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Plužine do ljeta dobijaju plažu

Pivljani će ovoga ljeta imati uređenu plažu sa svim pratećim sadržajima u Plužinama. Radove, u vrijednosti od oko 170 hiljada eura, finansira Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) kao dio preostalih obaveza po osnovu izgradnje HE „Piva“, koji je sa Opštinom Plužine potpisan u decembru 2010. godine, pišu Vijesti.

montenegro travel

Plužine (foto:montenegro.travel)

 

– Radovi su počeli prije dvadesetak dana i biće završeni za mjesec-mjesec i po, tako da će plaža spremno dočekati kupače. Zimi se nije moglo raditi pa smo morali sačekati proljeće, a opet voditi računa da bude niska kota – kazao je Duško Knežević, predstavnik EPCG.

Iako su početak radova obilježile kiše i topljenje snijega izvođač, nikšićka firma „Erlang“, uspjela je da završi planirane poslove vezane za prostor uz samu vodu.

– Najbitnije je da smo ’pobjegli’ od vode, tako da završetak radova ne može doći u pitanje. Plaža će biti ukupne površine oko 2,5 hiljada kvadrata. Pored izrade potpornih zidova i stepeništa, plažu nasipamo finim šljunkom, a uradiće se i svi prateći sadržaji – mobilijar za djecu, klupe, tuševi, kabine za presvlačenje, kao i pristupni put gdje će u gornjem dijelu biti zasađeno zelenilo – objasnio je Knežević.