Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

TINA DŽANKIĆ: Jedva čekamo prvu svirku

11173468_10206664268430108_843312492_nPjevačica Tina Džankić nakon 12 godina ponovo pjeva u grupi ,,Crveno i crno“. U pripremi su nove pjesme i nastupi.

Šta je presudilo da nakon 12 godina ponovo zapjevate u grupi ,,Crveno i crno“?

– Razlog ponovne saradnje je jednostavan. Ja sam bila spremna da se vratim muzici, oni su ostali bez pjevača i lako smo se dogovorili. Oni rade ozbiljnije svirke, a to meni u potpunosti odgovara. Nijesmo bili ni svjesni da je prošlo 12 godina, pa se sad čudimo kako smo ostarali tako brzo (smijeh). Radujem se i svi jedva čekamo prvu svirku, jer nam energije ne fali.

Kako je bilo nekad nastupati sa grupom ,,Crveno i crno“, pjevati numeru ,,Moje žeđi gasiš“, a kako je sad?

– Kada smo počinjali imala sam 20 godina. Bilo nam je super. Svirke u tadašnjem ,,Montanaro jazz klubu” su bile odlične i jako posjećene. Sve to je dovelo i do festivala u Budvi, jer se pjevalo uživo, što nama nikada nije bio problem. To je bilo 2004., koliko me pamćenje služi. Pjesma ,,Moje žeđi gasiš” je jedina koju smo snimili, što je šteta i odradili smo je kako smo najbolje znali. Sva sjećanja vezana za taj period su lijepa i neće se ponoviti, to je sigurno. Sad krećemo sa novim stvarima, snimaće se pjesme, tj. u pripremi su, pa ćemo upoređivati taj period sa ovim sad (smijeh).

Mora da bude dobro, da bude boljeee, da bude najboljeee (prim.a. odlomak iz refrena ,,Najbolje pesme” grupe ,,Sevdah baby”).

Da li je u pripremi novi album sa Vama kao vokalom?

– U pripremi su bar dvije pjesme. Hoće li biti albuma ili neće, rano je govoriti, tek smo se okupili. Radićemo na tome, to je sigurno. Imamo dovoljno volje i snage da u tu priču krenemo. Već za koji dan kreću svirke. Fokusirani smo na to i na pripremu repertoara, sve ostalo će nam se samo kas'ti.

 Da li je teško uskladiti privatne i poslovne obaveze?

– Imam dvije kćerke. Sa starijom je već lako, brzo će napuniti četiri godine, a mlađa ima pet mjeseci, pa možete misliti u kojoj sam frci. Definitivno je teško postići sve, jer i muž radi, pa treba sve uskladiti. Moja majka pomaže koliko može, jer i ona radi, ali snalazimo se kao i svi. Tetka je tu da pomogne, da je ne zaboravim. Za sada smo dobro organizovani, samo će mužu biti malo teže kada ostane sam sa njima (smijeh). Neka se druže.

Bojana Radonjić

Foto: Privatna arhiva