Porto Novi
PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

,,BAPSKI” ULTRAZVUK: Devet znakova koji otkrivaju pol bebe

dječak i djevojčicaO polu bebe najvjerodostojnija je potvrda doktora, ali od davnina postoje neka narodna vjerovanja koja, navodno, ukazuju na to da li trudnica nosi dječaka ili  djevojčicu.

1. Hrana za kojom se čezne
Ako žena u trudnoći stalno želi slatko vjerovatno nosi djevojčicu. Čezne li  za slanom i začinjenom hranom to je znak da nosi dječaka.

“Ako trudnica već ima malu djevojčicu i ona stalno grli njen stomak, dobiće brata. Ako ima sina koji stalno grli stomak, dobiće sestru

2. Jutarnje mučnine
Prolazi li  početak trudnoće bez ili sa blagim jutarnjim mučninama riječ je o dječaku . Ako je  želudac stalno uznemiren sa burnim  mučninama to je „zahvaljujući“  djevojčici.

3. Oblik stomaka

Ako  je trudnički stomak nisko, priprema se  puno plave robice, a ako je visoko kupuje se roza.

4. Otkucaji srca
Ako je oko sedme nedjelje od začeća broj otkucaja djetetovog srca u minuti 140 ili više, to ukazuje da stiže djevojčica, a ako su otkucaji srca ispod 140 možete očekivati  dječaka.

5. Loš ten
Loš ten znak je za kćerku. ,,Bapske priče” kažu da je žena tada ružnija jer djevojčice svojim mamama kradu ljepotu.

6. Veličina grudi
Ukoliko se trudnici čini da joj lijeva dojka veća od desne to bi moglo ukazivati na to će dobiti sina, a u suprotnom slučaju, ćerku.

7. Miris bijelog luka
Mali test s bijelim lukom  može  otkriti pol djeteta. Ako nekoliko sati nakon jela miris bijelog luka izlazi kroz pore, biće muško. Ukoliko nema nikakve reakcije, biće  žensko.

8. Grljenje trbuha

Ako trudnica već ima malu djevojčicu i ona stalno grli njen stomak, dobiće brata. Ako ima sina koji stalno grli stomak, dobiće sestru.

9. Test s vjenčanim prstenom
Prsten, po mogućnosti vjenčani, okačen za konac drži se tako da visi iznad trbuha. Ako se prsten pomiče naprijed – nazad veselje će biti zbog  djevojčice, a ako kruži, zbog dječaka.