Porto Novi
PREPORUKA SPORT

VLADO ŠĆEPANOVIĆ: Ko više bude želio pobjedu, prolazi u ,,Evroligu“

Vlado Scepanovic kosarkas  2704 2014 Dragan Mijatovic 036Nekadašnji košarkaš ,,Budućnosti“ Vlado Šćepanović bio je u timu kada je ,,Budućnost“ prvi put zaigrala u ,,Evroligi“ 1999/2000. godine.

On se za MNE magazin prisjetio kako je to bilo nekad i dao nam prognozu pred večerašnji meč između ,,Budućnosti“ i ,,Cedevite“ u Podgorici.

– Cijela sezona ,,Budućnosti“ svela se na ovu zadnju utakmicu u seriji protiv ,,Cedevite“ i taj meč odlučuje o prolasku u najelitnije takmičenje, ,,Evroligu“. Sigurno da su obje ekipe pod velikim pritiskom i da se ne očekuje prelijepa utakmica, jer je velika važnost – kazao je Šćepanović.

On određenu prednost daje ,,Budućnosti“ zbog toga što igra pred svojom publikom, u prepunoj ,,Morači“.

– Sigurno da tu neće biti nekih velikih taktičkih iznenađenja, svi se veoma dobro poznaju. U ove četiri utakmice vidjeli su ko šta i koliko može. Praktično, ko bude borbeniji, ko bude želio više pobjedu, ta ekipa će da prođe dalje u ,,Evroligu“. Ja se nadam da će to biti ekipa ,,Budućnosti“ – rekao je Šćepanović.

Šćepanović je evolucirao uspomene i na svoje prvo učešće u ,,Evroligi“.

– Prvi put u istoriji crnogorske košarke jedna ekipa je tada igrala ,,Evroligu“ i zna se da su u tom periodu dolazile samo najveće ekipe. To su bili ,,Panatinaikos“, ,,Olimpijakos“, ,,Real“ i ,,Barselona“. To je nešto čemu svaki klub teži, da igra najelitnije takmičenje. Nadam se da će nakon toliko, 15-16 godina, ,,Budućnost“ u svojoj dvorani ugostiti najbolje, najelitnije evropske timove – zaključio je Šćepanović.

Bojana Radonjić