Porto Novi
SPORT

PLIVANJE: Mark Špic doveo u pitanje Felpsovu pobjedu nad Čavićem u Pekingu, istraga u toku

mark

Mark Špic

Plivač Mark Špic, koji je prije Majkla Felpsa držao rekord u osvajanju zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, doveo je u pitanje Felpsov rekord i pobjedu nad srpskim plivačem Miloradom Čavićem.

U pitanju je legendarna trka na 100 metara delfin na OI u Pekingu, kada je zlato dodijeljeno Felpsu, a zapravo je izgledalo da je srpski plivač prvi dotakao cilj.

– ,,Omega” mi je poslala mejl u kojem mi je saopšteno da je Felps izgubio tu trku. Ako su oni bili zvanični mjerači vremena, zašto taj rezultat i te tvrdnje nisu objavljene odmah nakon trke? Ni ja ne vjerujem da je dobio trku sa Čavićem, ali Felps jeste statistički najveći olimpijac svih vremena i najbolji plivač na svijetu, sa ili bez te medalje – rekao je Špic na konferenciji za novinare u Šangaju.

Nakon ove izjave, Špicovom portparolu Evanu Morgenštajnu obratio se Svjetski plivački savez, željeći da provjeri validnost ovih navoda sa njegovim klijentom. Zbog, kako piše ,,Swimming world magazine”, vremenske razlike između Kine i SAD, dobijanje potvrde će potrajati. Svjetski plivački savez kontaktirao je sa predstavnicima ,,Omege” i Američkim plivačkim savezom.

Foto: Times India