Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

“DIO ISTORIJE ŠOU-BIZNISA“: Brakorazvodni papiri Elvisa Prislija na aukciji

Foto: Profimedia

Kada je 13. septembra 1959. godine, Elvis Prisli, tada dvadesetčetvorogodišnja muzička senzacija, upoznao Prisilu, ćerku zvaničnika vazduhoplovstva u Vizbadenu, u Njemačkoj, desila se ljubav na prvi pogled.

Njih dvoje su, dok je Elvis bio stacioniran u Njemačkoj, provodili sve više vremena zajedno. Kada je Prisilin otac manje-više želio da čuje kakve su mu namjere, Prisli je rekao: “Pa, gospodine, meni je vaša kćerka veoma draga.”

Osam godina kasnije, pošto se Prisila preselila u Prislijevu kuću u Tenesiju, dok je zavšravala srednju školu, uz odobrenje roditelja, njih dvoje se vjenčali u Las Vegasu. Rođenje njihove ćerke Lise Meri, uslijedilo je godinu dana kasnije.

Novembra 2017. godine, papiri o razvodu ovog para će biti na aukciji u Engleskoj.

Dokument o razvodu, datiran 15. avgusta 1972. godine, “sjajan je dio istorije šou-biznisa”.

U sklopu razvoda, Elvis je potpisao, između ostalog Prisili svoj Mercedes iz 1971. godine, motor Harli Dejvidson i 100.000 dolara. Prisila bi, prema sporazumu o razvodu, trebalo da dobije polovinu prihoda od tri rezidencije u Beverli Hilsu, Los Anđelesu i Palm Springsu.

Prodavac je američki kolekcionar koji je uvidjevši interesovanje za Prislijeve predemete na prethodnoj aukciji, odlučio da ponudi ove brakorazvodne papire.

U dokumentu se navodi: “Neprijateljske okolnosti i nesrećne razlike nastale su između stranaka zbog čega su živjeli odvojeno od 23. februara 1972. godine i zbog čega nameravaju da razvedu brak putem zahtjeva sudu u Los Anđelesu”.

Prisila Prisli je tada u intervjuima govorila da je sa Elvisom živjela kao “u balonu” od, bukvalno, malih nogu i da nije imala normalno odrastanje.

-Napustila sam ga, jer… Trebalo mi je vremena da saznam kakav je svijet. Stvarno nijesam znala ko sam – rekla je ona za USA Today.

Elvis Prisli je umro od srčanog udara 16. avgusta 1977. Pošto je umro i njegov otac, Prisila je postala suvlasnik “Presley Estate”. Od tada se fokusirala na tranformaciju ove firme u uspješnu organizaciju koju čine poznati “Graceland Mansion”, globalni program licenciranja, muzičkog izdavaštva i TV-video produkcije.

Izvor: Nedeljnik