Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

USKORO U BIOSKOPIMA: Filmski naslovi koji stižu ovog novembra

Prvo ostvarenje koje se našlo na spisku filmova koji će biti emitovani u novembru je The Killing of a Sacred Deer, u kojem vodeće uloge tumače Colin Farrell i Nicole Kidman, a čija premijera je još tokom proljeća na Kanskom festivalu izazvala ovacije.

Drugo ostvarenje na spisku svakako je sada već kultni naslov Ubistvo u Orijent Ekspresu (Murder on the Orient Express). Ovaj put postavu čine neka od najpoznatijih i najtalentovanijih imena današnjice: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Michelle Pfeiffer i Johnny Depp.

Koji su se još naslovi našli na spisku “must see” ostvarenja, među kojima se kriju dobitnici Oskara, pogledajte u nastavku:

The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos, stručnjak za bizarni crni humor nastavlja niz, započet filmom Lobster, ovim hororom. Colin Farrell je opet u glavnoj ulozi, ovog puta pored Nicole Kidman, u ovoj priči o osveti u kojoj učestvuju zlobni tinejdžer, hirurg koji ga uzima pod svoje, i napetost. Mnogo napetosti.

Lady Bird

Greta Gerwig je prešla sa redefinisanja modernog filma uz pomoć indi ikone Noah Baumbacha na redefinisanje modernog filma u sopstvenoj režiji u svom režiserskom debiju. Komedija o odrastanju sa Soairse Ronan u glavnoj ulozi nam se čini više autobiografska nego što autorka priznaje. Neka počnu govorkanja o Oskarima.

Murder on the Orient Express

Ljubitelji klasičnih krimića, ukrcajte se na ovu adaptaciju Kennetha Branaghe koja pokušava da bude dostojan predstavnik moćne priče Agate Kristi. Vjerovatno najbrutalnija od priča o Herkulu Poarou, Orient je misterija o ubistvu koje se dešava u vozu punom prelijepih putnika koji su ujedno i osumnjičeni.

Thelma

Odstupajući od klasičnih stilskih drama kojima se inače bavi, Joachim Trier se okušava u žanru egzistencijalnog horora. Njegova psihodrama bavi se studentkinjom sa natprirodnim moćima, otkrivanjem pravog sebe, odrastanju i našim shvatanjem da vjerovatno gledamo Trierov odgovor na Carrie.

Three billboards outside Ebbing, Missouri

Uglavnom se holivudska gospoda ponašaju sirovo u fimovima Martina McDonagha, ali ovog puta ljepši pol nosi pantalone i psuje. Frances McDormand je Mildred Hayes, majka koja je porukama na bilbordima vršila pritisak na vlast u vezi nerješenog silovanja i ubistva njene kćerke. I odlična je u toj ulozi.

Wonder

Inspirisan ličnim iskustvom, R. J. Palacio napisao je priču o dječaku sa deformisanim licem i načeo ozbiljan i važan razgovor o toj temi. A Stephen Chbosky, nježna duša koja stoji iza filma The Perks of Being a Wallflower upravo je taj koji je prenosi na ekran, i to uz pomoć nikoga drugog do Julie Roberts.

Darkest Hour

Ako ste fan Joe Wrighta, znate da kroz njegove filmove odjekuju udarci metronoma. Darkest Hour nije izuzetak, sa Geri Oldmanom neprepoznatljivim ispod maske i pogrbljenosti koji tumači Winstona Churchilla u varljivom vremenu pred Drugi svjetski rat.

The Man Who Invented Christmas

Larry David, Zla Vještica Zapada, Baja Patak – svaka cicija ima svoju priču. A ovo je priča o Ebenezer Scoorgu i kako je postao antiheroj u priči vječnoj poput svog autora – Charlesa Dickensa, koga glumi Dan Stevens.

Izvor: elle.rs