Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

HRVATSKA: Toni Cetinski obratio se javnosti i otkazao sve nastupe

Foto: Dario Lepoglavec

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao Toni Cetinski i u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, na YouTubeu je osvanuo i snimak u kojem se Toni Cetinski vozi istom ulicom prije nekoliko mjeseci, a video je snimljen za emisiju ,,Star in the car”, piše Vecernji.hr. Stručnjak za saobraćaj Željko Marušić nakon što je pogledao snimak kazao je da je Cetinski vozio prebrzo tom ulicom i da je njegova vožnja bila luda.

Stigla je i reakcija Tonija Cetinskog na spomenuti Youtube snimak, a rekaciju Vecernji.hr prenosi u cijelosti.
Poštovani,

obraćamo vam se u ime naše stranke, gospodina Tonija Cetinskog, koji je, nažalost, juče oko 14 sati u Pustoj ulici u Rovinju, svojim ličnim automobilom naišao na tijelo pokojnog 62-godišnjeg muškarca koji je u trenutku nailaska vozila ležao na ulici, a čije tijelo u trenutku skretanja gospodin Cetinski nije mogao vidjeti. Nezavisno od stvarnog uzroka smrti pokojnika, koji će se utvrditi obdukcijom i policijskom istragom, ovo je najteži i najtužniji dan u životu gospodina Tonija Cetinskog koji je još uvijek u šoku, te je, uslijed boli i nevjerice, otkazao sve dogovorene koncerte i nastupe.
Nažalost, u medijima se odmah pojavio snimak sa Youtubea iz marta 2017. godine, za koju stručnjak za saobraćaj Željko Marušić tvrdi da se radilo o ,,brutalnom ugrožavanju bezbjednosti u saobraćaju”, što apsolutno nije tačno. Radi se o snimku nastalom za potrebe emisije ,,Star in the Car”, koja je zabavnog karaktera i vožnja tokom snimanja je obavljena u kontrolisanim i bezbjednosnim uslovima, te kao takva ne može predstavljati nikakav dokaz o eventualnoj nepropisnoj vožnji gospodina Tonija Cetinskog tokom jučerašnjeg dana, niti je sa istom u bilo kakvoj uzročnoj vezi.
Radnici policije su se na uviđaju uvjerili da oštrina zavoja i širina ulice ne dopuštaju brzu i neopreznu vožnju, a kako se gospodin Toni Cetinski kretao oprezno, ovaj događaj predstavlja splet nesrećnih i tragičnih okolnosti za porodicu pokojnika kao i za cijelu familiju Cetinski.
Tužan i skrhan ovim tragičnim događajem, gospodin Toni Cetinski izražava duboko saučešće porodici pokojnika, te moli medije da ne prenose netačne i neprovjerene informacije kojima se prejudicira uzrok tragičnoga događaj u kojem se i sam našao, a kojima se nanosi šteta ne samo njemu i njegovoj porodici, već direktno utiče i na ove teške i bolne dane za porodicu pokojnika.

Zastupnica Tonija Cetinskog:

advokatica Gordana Grubeša

Izvor: vecernji.hr