Porto Novi
PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

TEHNO: Djeca će ,,poludjeti” za ovom igračkom (video)

lumoDjeca koriste maštu, zamišljaju da je njihova soba aktivni vulkan, jezero puno krokodila ili džungla. Ubrzo, pomoću Lumo projektora najmlađi  će zaista moći da posjete mjesta iz svoje mašte, a za to će im biti potrebno samo malo prostora. Koristeći svoje noge i ruke moći će šetati  ivicom vulkana, hodati po moru ili igrati klasične igre poput vazdušnog hokeja ili Tvistera. Projektor funkcionše tako da reaguje na pokrete kao što su skakanje, udaranje, mahanje rukama ili jednostavno gaženje po slici koju projektuje.

Ono što je najzanimljivije je da će projektor dolaziti u paketu s nizom igara, ali isto tako omogućiće djeci da sama kreiraju i dizajniraju igru tj. prilagode ambijent bilo kojoj svojoj maštariji. Dizajniraće se  pomoću Lumo online games template alata te će se dizajn moći prilagoditi za djecu od 2 do 12 godina.

Sam uređaj radiće na android platformi, ali igre će moći da se kontrolišu i putem iOS uređaja. Igračka, ako se može nazvati tako, neće biti  jeftina, cijena za osnovni model je 549 dolara. Predviđeno je da  Luomo bude plasiran na tržište u decembru.