Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

107 NOĆI BEZ MAME: Rođen je sa pet mjeseci, a pogledajte kako izgleda sada…

Vijest da je Lindsi trudna bio je radostan događaj u porodici Majls.

U petom mjesecu, poslije jutarnjeg vježbanja osjetila je bolove u stomaku i pravo s posla otišla ljekaru. Ispostavilo se da je porođaj počeo.

Dijete se rodilo u petom mjesecu sa 680 grama. Doktori nijesu govorili ništa: ni utješno, ni ohrabrujuće, svi su bez daha iščekivali svaki novi trenutak dok je bebica bila na intenzivnoj njezi. A tamo je njihov Vord proveo 107 dugih dana i noći, i pored njega noću nije bilo mame. Ali savremene tehnologije i specijalisti čine čuda.

Ove dirljive kadrove prve godine života zabilježio je otac Bendžamin Majls.

Video hroniku od četvrtog dana od rođenja 16. jula 2012. poklonio je ženi za rođendan koji se baš poklopio sa izlaskom sinčića iz bolnice i njegovim konačnim dolaskom kući, gdje su ga dočekale igračke i krevetac.

Majka se šali da polovina pregleda video snimka koji je kružio društvenim mrežama pripada njoj, a tata vjeruje da je njihovom pričom obodrio mnoge porodice i u ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji probudio nadu. Jer čudo se dogodilo!

Ljekari su upozoravali da je šansa da kod djeteta bude sve u redu gotovo nikakva i da mogu ostati nepopravljive posljedice zbog male težine i prevremenog rođenja, ali životna volja djetenceta i roditelja koji su ga okružili puni vjere u najbolji mogući ishod i ljubavi – pobjedili su.

– Jednog od tih teških dana, bili smo pored njega. On je već bio bez maske i cjevčica. I onda je odjednom malo okrenuo glavu i… osmjehnuo se! Znali smo da nas u toj fazi ne vidi, ali to da otvori oči, i to skroz – to ranije nijesmo viđali. Gledao je pravo u nas! Imao sam dovoljno vremena da ga fotografišem. Za neko vrijeme je zatvorio oči i malčice zaturio glavicu. Nikad neću zaboraviti taj trenutak. Osjećam kao da je htio da kaže – „Dobro sam! Ne gubite vjeru u mene!

Ova mrvica od djeteta je od prvoga dana svima umjela da pokaže šta znači prava borba za život. Porodica je odnijela pobedu u teškoj situaciji, a to je najvažnije!

Vord je dobijao na težini, podlivi su polako nestajali… Na svoj prvi rođendan je sam jeo tortu.

Danas Vord ide u vrtić. I ovako izgleda:

Izvor: detinjarije.com