Porto Novi
DRUŠTVO

AKTUELNO: Nakon policijske potrage predao se Luka Lazarević

luka

Luka Lazarević (foto: facebook)

Luka Lazarević (25) iz Podgorice, kojeg su službenici podgoričke Uprave policije od sinoć potraživali, pristupio je sa braniocem oko 17,45 časova u Centar bezbjednosti u glavnom gradu i prijavio se da je bacio baklju na utakmici Crna Gora- Rusija koja je pogodila i povrijedila golmana.

Iz policije je saopšteno da se sumnja se da je Lazarević sinoć u 20,46 časova, u prvom minutu međunarodne fudbalske utakmice sa sjeverne tribine bacio pirotehničko sredstvo – tzv. baklju koja je u predjelu zadnjeg dijela vrata pogodila golmana reprezentacije Ruske Federacije. Golmanu je ukazana medicinska pomoć i konstatovano je da je zadobio lake tjelesne povrede.

Službenici CB Podgorica, u saradnji sa ODT u Podgorici, protiv Lazarevića podnijeće krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Takođe, službenici CB Podgorica lišili su slobode dva lica zbog sumnje da su narušila javni red i mir prije i nakon utakmice. Slobode je lišen F.B. (24) iz Podgorice, zbog dva prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje i omalovažanje policijskih slubenika, počinjenih na Trgu Republike u Podgorici prije utakmice. I S.V. (32) iz Podgorice je lišen slobode, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – omalovažanje policijskih službenika, počinjenog nakon utakmice u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici.

Osim toga, službenici CB Podgorica su izvršili identifikaciju tri lica koja su tokom utakmice na tribinama koristila pirotehnička sredstva – baklje. O ovome je obaviješten ZODT koji je naložio da mu se predmeti dostave na uvid, nakon čega će se naknadno izjasniti o kvalifakciji.

Takođe, CB Nikšić radi na identifikaciji lica sa teritorije Nikšića koja su učestvovala u izazivanju nereda na južnoj tribini tokom odigravanje utakmice, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije nastavljaju aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su izazvala incidente ili učestovala u njima.

Iz Uprave policije istakli su da su policijski službenici prije, za vrijeme i nakon utakmice, dobro organizovanim aktivnostima, omogućili bezbjedan dolazak i odlazak navijača, te da su u više navrata spriječili narušavanja javnog reda i mira i incidente, među kojima pokušaj paljenja jedne zastave u centru grada.

Inače, za potrebe obezbjeđenja navedene fudbalske utakmice je na licu mjesta bilo angažovano 570 službenika Uprave policije MUP-a. Službenici policije su bili angažovani prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, radi održavanja stabilnog javnog reda i mira.

U cilju bezbjednog odvijanja ovog sportskog događaja, predstavnici Uprave policije su sa organizatorom događaja – Fudbalskim savezom Crne Gore održali nekoliko pripremnih sastanaka prije odigravanja utakmice. Predstavnici Uprave policije su na tim sastancima naglasili važnost pojačanih mjera koje treba da shodno zakonu budu preduzete od strane organizatora, kako bi se spriječio unos pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava i predmeta na tribine.