Porto Novi
DRUŠTVO

DOGAĐAJ: ,,Sat za planetu” večeras na Trgu Republike

'Sat za planetu, akcija svjetskih razmjera koja je usmjerena na ublažavanje klimatskih promjena, održaće se danas širom Crne Gore. Centralni događaj počinje u 20 časova  na podgoričkom Trgu Republike.

Tom prilikom posjetioce će  pozdraviti  Stefani Maicon, prvi sekretar Francuske ambasade u Crnoj Gori, Lazarela Kalezić, pomoćnica sekretara iz Glavnog grada, i Sanja Orlandić, koordinatorka programa za energiju u NVO Green Home. U zabavnom programu  učestvovaće djeca iz vrtića ,,Maša“, balerine Baletske škole „Princeza Ksenija“ i mladi virtouz sa loptom Sanel Pepić. Nakon simboličnog gašenja svjetla u 20:30 i performansa sa led balonima nastupiće članovi plesna škola „Buena Vista“ i mlada podgorička grupa „Parampaščad”.

Gradski prevoz Podgorica i ove godine pridružio se i ove godine akciji besplatnom vožnjom građana u cijeloj gradskoj zoni i na svim svojim linijama u vremenskom intervalu od 20:30 do 21:30.

Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti  su pripremili zanimljive info grafike koje će građani moći da pogledaju tokom programa na Trgu Republike. Crnogorski elektroprenosni sistem će i ove godine pratiti promjene u potrošnji električne energije u vrijeme održavanja akcije.