Porto Novi
ART PREPORUKA

PRIJAVE DO 22. NOVEMBRA: Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“

Fond za aktivno građanstvo (fAKT) otvorio je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, priznanje koje se dodjeljuje za činjenje za opšte dobro u Crnoj Gori.

Cilj konkursa je da prepozna i javno istakne pojedince, iseljenička udruženja, privredna društva, medije, institucije i organizacije civilnog društva, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima, i postavljaju standarde kojima treba težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva. 

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: individualni doprinos, doprinos dijaspore, doprinos na nacionalnom nivou i doprinos lokalnoj zajednici. Pored glavnih nagrada, konkurs je otvoren i za nekoliko specijalnih priznanja – za građanski doprinos opštem dobru, za mlade filantrope, te za medijski doprinos. 

Nominacije se podnose do 22. novembra, a pravo podnošenja prijava imaju zainteresovani građani, iseljenička udruženja, privredna društva, organizacije civilnog društva, mediji, institucije.

Podsjećamo, Fond za aktivno građanstvo dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i uz podršku Fonda braće Rokfeler i Fondacije „Ćano Koprivica“.

Konkurs se već šesnaest godina organizuje sa ciljem da podstakne razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Nagrada za filantropiju se tradicionalno dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju; svečanost će biti organizovana u drugoj polovini januara, a javnost blagovremeno obaviještena o datumu.

Detaljne informacije o konkursu kao i prijavni formulari za svaku od navedenih kategorija, nalaze se na sajtu: https://www.faktcg.org/otvoren-konkurs-za-nagradu-za-filantropiju-2/