Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PORED PRUGE NA SLAPU: Mašinovođa zaustavio voz i spasio ženu kojoj je pozilio

Foto: Ilustracija

Mašinovođa koji je upravljao teretnim vozom na liniji Podgorica – Nikšić, u blizini stajališta Slap, zaustavio je voz i pružio pomoć ženi koja je bila u lošem zdravstvenom stanju u svom automobilu pored kolosjeka.

Mašinovođa je u toku vožnje primijetio putnički automobil marke „Jugo“ parkiran tik uz prugu, što je izazvalo sumnju i momentalno privuklo njegovu pažnju. S obzirom na to da je bilo neophodno odmah reagovati kako bi se izbjegla potencijalna opasnost mašinovođa, koji je želio ostati anoniman, je bez oklijevanja odlučio da zaustavi voz, prenosi portal ,,Volim Danilovgrad”.

Mašinovođa je kazao da su se na licu mjesta ubrzo pojavile nadležne službe. Policija je osigurala područje, dok su ljekari hitne pomoći brzo preuzeli ženu koja je pokazivala znakove ozbiljnih zdravstvenih problema.

– Ovaj herojski gest naišao je na pohvale u lokalnoj zajednici, kao i među kolegama u željezničkoj službi. Njegova prisebnost i odlučnost u ključnom trenutku pokazale su koliko su vitalni ljudi na prvoj liniji javnih službi, ne samo zbog profesionalnih obaveza, već i zbog ljudskosti i spremnosti da pomognu kada je to najpotrebnije – prenosi portal ,,Volim Danilovgrad”.