Porto Novi
ART PREPORUKA

ŠEZDESET GODINA OD ROĐENJA DRAŽENA PETROVIĆA: Kekin predstavlja pjesmu ,,1 na 1”

Svjetska premijera dugometražnog igranog filma DRAŽEN reditelja Danila Šerbedžije, te autora projekta i producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, biće održana večeras s početkom u 20 sati u Cinestar kinu u centru Dalmare u Šibeniku, uz gostovanje ekipe filma.

Jedna od naslovnih pjesama je ,,1 na 1” koju je napisao Mile Kekin.

On u filmu glumi legendarnog trenera Mirka Novosela.

Pjesmu 1 na 1 napisao je mjesecima nakon posljednje klape, jer mu se tema filma učinila dovoljno univerzalnom da se o tome napiše pjesma koja će vrijedjeti i van sportskog terena.

– Svidio mi se način na koji scenario suptilno balansira teme oštre sportske kompeticije, bratske ljubavi i Draženovu želju da se izbori za pažnju starijeg brata. Čini mi se da svi ponekad želimo ne samo impresionirati nego i pobijediti svoje uzore kako bismo prestali da budemo ,,njihov manji broj”. Hvala mom prijatelju i producentu Marku Mrakovčiću koji je opet pokazao zavidnu količinu strpljenja da me isprati kroz bezbroj aranžmana, nakon kojih smo se opet vratili na verziju na akustičnoj gitari kako je film od početka i tražio – rekao je Mile Kekin.

Film ,,Dražen”, snimljen u čast 60. godišnjice rođenja Dražena Petrovića, donosi fascinantnu priču o košarkaškom Mocartu koji je svojom igrom osvojio ne samo Hrvatsku i Evropu, nego i SAD.