Porto Novi
PREPORUKA SPORT

MIJATOVIĆ: Nismo došli u FK Partizan da obećavamo, već da radimo

Foto: FK Partizan

Predrag Mijatović danas je, uz predsjednika privremenog organa FK Partizan Rasima Ljajića i člana Danka Lazovića, govorio na konferenciji za novinare u prostorijama kluba.

Foto: FK Partizan

– Hvala na povjerenju. Ova priča je započeta skoro, nismo ni znali da ćemo biti ovdje, ali tu smo svjesni šta nas čeka. Nismo došli da obećavamo, već da radimo. Naša poruka je da ćemo se uhvatiti u koštac u svim sferama Partizana. Vama je poznato kakvi su to problemi i sa čime ćemo se sve mi suočiti. Rasim je rekao da je tu mnogo stvari koje treba započeti i uraditi, ali za to će nam trebati vremena. Najviše bih volio da mogu da izađem i da kažem da imam čarobni štapić pomoću kog ću riješiti probleme. Nažalost, situacija nije takva. Situacija je potpuno drugačija. Kada neko odluči da krene da rješava neke probleme, prvo mora da sagleda realno stanje onoga čime se bavi. Proteklih dana smo dobili neke informacije, i susreli smo se sa nekim stvarima koje su čudne, ali riješićemo ih. Nama je potreba pozitivna energija – svima, i igračima i stručnom štabu, ali i nama. Navijači nam trebaju! Lako je biti Partizanovac kada se osvajaju titule, ali je teško biti u ovakvim situacijama. Danas sam uzbuđen, pozitivno uzbuđen, sa veoma jasnom idejom šta treba da radimo – rekao je Mijatović, a prenosi klupski sajt FK Partizan.

Potrebno im je, kazao je on, vrijeme.

Foto: FK Partizan

– Ne može sve preko noći da se riješi, posebno ne u fudbalu. Apelujem i medijima da pomognu kako bi slali pozitivne poruke. Nije potrebno da budemo negativni, mi smo tu da vam objasnimo sve – šta ćemo raditi, na koji način ćemo raditi i koji su naši ciljevi. Mi još ne možemo da definišemo prioritete, zato što moramo da napravimo ozbiljnu analizu (posebno Danko i ja) sportskog sektora. Moramo uočiti gdje su najveći problemi, šta treba da radimo, na koji način… U fudbalu, nažalost, nema puno vremena, prvenstvo je u toku i utakmice se igraju na sedam dana. Mi smo juče imali jednu tešku utakmicu, preokrenuli rezultatski i to je ta poruka – preokret. To što smo juče gledali – preokret iz negativnog u pozitivno, to sada želimo da uradimo u sportskom, ali i u svim drugim sektorima. Mnogo puta ćemo se obraćati sa potrebnim informacijama. Danko i ja ćemo donositi odluke vezane za sportski sektor. Vjerovatno će tu biti nekih i neobičnih odluka, ali je ne želim nikoga da plašim, sve je stvar razgovora – istakao je Mijatović.

Potrebno je, naglasio je, da ,,svi zajedno da skupimo snagu, kako bi Partizan krenuo boljim putem, sa novom energijom”

– Svi ljudi koji vole Partizan, potrebno je da budu uz nas! Svi navijači koji su do sada dolazili na stadion sa predispozicijom da zvižde – nek te zvižduke pretvore u aplauz. Neka se svuda osjeća pozitivna energija! To je veoma bitno i publika je jedan igrač više na terenu. Mi molimo navijače da budu naš igrač više i naša snaga ka svemu onome što smo zacrtali da uradimo. Tražimo strpljenje. Nemam nikakav strah da se suočim sa bilo kojim problemom. Mi smo u kući Partizana i Partizan je naš, nemamo nikakav problem da donosimo teške odluke, ali ćemo ih donositi i raspravljati sa ljudima sa kojima treba o tome da se raspravlja. Nije nam problem i nemamo strah da se suočimo sa problemima, ali nam je potrebna podrška. Koliko god mi unijeli energije, ako nema medija, navijača koji treba da dođu u najvećem broju, biće teško. Navijači će na taj način pokazati da smo jedno tijelo, jedno biće koje će da diše u pravcu rešavanja situacije koja je veoma komplikovana, ali rješiva zajedno sa vama medijima i hiljadama navijača širom svijeta. Danko i ja smo bili napadači, i sada ćemo napasti sve sfere kako bi riješili probleme. Imam iskustva, radio sam u Real Madridu koji je u tom trenutku bio tri godine bez titule, ali sam se izborio sa tom situacijom i nadam se da ću i sada. Neće biti lako, moraće puno da se radi, ali vjerujem da svi zajedno to možemo! Samo zajedno, sa pravim odlukama, na pravi način, transparentno možemo sve! Apsolutno ćemo biti transparentni i prema svim medijima – poručio je Mijatović.

Predrag Mijatović je odgovarao i na pitanja medija:

Kako ste pristali da dođete u klub?

Foto: FK Partizan

– Iskreno, ja još ne znam kako sam danas ovdje, ali postaje mi jasnije. Prekjuče smo donijeli tu odluku. Nije me bilo teško nagovoriti. Došao sam bez ikakvog interesa, zove me ljubav prema klubu. Uvijek sam bio optimista kad god su bile neke teške situacije i komentari. Tu sam svjestan situacije, ali trudićemo se. Da je situacija drugačija sigurno sada ne bi bili tu, već negdje na tribinama. Raduje me situacija da će se navijači vratiti u velikom broju. Mislim da je to recept da i mi lakše radimo i donosimo prave odluke. Sportska sfera je najgledanija, ljude ne zanima organizacija već rezultati i utakmice. Koristim ovu situaciju da kažem da Savo ima našu podršku i da nije trener u ovoj situaciji, ja bih ga doveo zato što je pravi Partizanovac. Sada nam treba neko ko poznaje i voli ovu kuću! Poruka igračima, sa kojima ćemo tek razgovarati, je da možemo oprostiti promašene šanse, ali nećemo praštati neprofesionalizam i nezalaganje. Mi smo bili igrači, i znamo kako je, zato je važno dati sve od sebe. Idemo svi zajedno, sa navijačima i pravimo novu pozitivnu energiju!

Da li je istina da ste se preselili u Beograd?

– Ja dugo godina ne živim u Srbiji, ali ću često dolaziti zato što smatram da je fizičko prisustvo važno. Neću se preseliti u Beograd, ali ću više biti prisutan. Danko i ja smo tim, i on će svakodnevno biti na raspolaganju. Napraviće se analiza trenutnog stanja i na osnovu tih analiza će se donositi odluke. Rešavaćemo tehničke probleme. Teško je preko noći riješiti sve, posebno kada je sezona u toku, ali će uvijek biti prisutna želja i energija. Svi navijači ujedinjeni su nam potrebni! Mislim da možemo daleko da doguramo.

Kakav je Vaš utisak o trenutnom timu, da li će u januaru biti selekcija ili će ekipa biti ovakva do kraja sezone?

– Mi ćemo napraviti detaljnu analizu svega, i nisam siguran koliko će nam vremena biti potrebno. Nećemo žuriti, potrebno je da upoznamo ekipu. Vjerovatno će biti promjena, vidjećemo kakva će situacija biti u januaru. Najviše bi voljeli da dovedemo igrače, ali najvjerovatnije nećemo moći. Ima tekućih stvari koje su veći prioritet. Moramo vidjeti stanje u kom smo se zatekli. Ne tražimo krivca – već rješenje. Imamo vremena da se maksimalno posvetimo, i da donosimo ispravne odluke. Dajte nam vremena i pozitivne energije kako ne bi griješili. Znamo o čemu govorimo, imamo iskustva da napravimo kvalitetnu priču.

Foto: FK Partizan

Za kraj Mijatović je dodao i sljedeće:

– Danko je veći Partizanovac od mene, ali sam i ja veliki navijač ovog kluba. Stariji sam i mirniji, ali Danko će dati sve što je u njegovoj moći da pokrene sve promjene. Na njemu je najveći teret, ali vjerujem da će uspjeti.

Izvor i foto: FK Partizan