Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ĐOKOVIĆ: Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer će morati da me gledaju još neko vrijeme

Foto: REUTERS

Novak Đoković ističe da još neće u penziju, iako priznaje da mu je sve teže da se motiviše.

U intervjuu za argentinski La Nacion, koji je obavljen u Beogradu, Đokovića su pitali i šta ga motiviše posle svega što je prošao u tenisu.

– To je legitimno pitanje. U dubini duše osjećam da mogu da osvojim još grend slem titula. Ono što me i dalje motiviše da se takmičim, naročito na slemovima, jeste osjećaj da sam kandidat za osvajanje tih trofeja. Takođe, volim da nastupam u Dejvis kupu za Srbiju – rekao je Đoković i dodao:

Takođe, tenis je i dalje najveća platforma koju imam da radim neke druge stvari koje me interesuju, da dijelim poruke koje mislim da treba – bilo da je u pitanju tenis, društvo kao cjelina, neki poslovni poduhvat koji imam ili nešto što gradi moje nasleđe, moj brend. I dalje osjećam da uživam u cinelom tom procesu, a on mi donosi brojne benefite – zašto da ne nastavim?”

Novak je svjestan da mnogi smatraju da treba da se povuče dok je u vrhu.

– Kažu – osvojio si zlato, osvojio si sve, reci ‘zbogom’. Sa druge strane, neki misle da treba da nastavim dokle god mislim da mogu da budem favorit za grend slem titule. Ja sam bliže ovim drugima. Možda se predomislim, ne znam, ali zasad osjećam da želim da nastavim. Još koliko? Putovanja i pronalaženje motiva padaju mi sve teže. Nije lako, pogotovo s djecom, ne želim da budem odsutan od kuće dugo, ali i dalje imam nešto što me pokreće. Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer će morati da me gledaju još neko vrijeme”.

Đoković u subotu igra s Rafaelom Nadalom na egzibiciji u Rijadu.

Izvor: Sport Klub