Porto Novi
ART PREPORUKA

NOVO MUZIČKO POGLAVLJE: Jana Šušteršič predstavlja pjesmu ,,Vse, kar imam” (video)

Foto: Privatna arhiva

Dragi moji, kažu da se sve dešava u svoje vrijeme i konačno je došlo vrijeme da otvorim i predstavim uzbudljivo novo muzičko poglavlje, najavila je Jana Šušteršič, koju publika u Crnoj Gori pamti kao jednu od pjevačica grupe ,,Neverne bebe” pjesmu ,,Vse, kar imam”.
– Kompozicija ,,Vse, kar imam” (Sve što imam) odražava svaki dio mene i istovremeno moju suštinu. U najneočekivanijim i neplaniranim okolnostima stvorila je krug oko mene u koji je povezano sve ono što me je oblikovalo svih ovih godina i sve koji su me učinili takvom kakva jesam. Od trenutka kada sam najbližima, sa kojima sam stvarala pjesmu, pokazala svoju najranjiviju, osjetljivu stranu. Sa njima sam se osjećala kao kod kuće. Prije svega, da počnem od mojih dragih Nermina Puškara, Mahira Sarihodžića i Uroša Krstina, koje poznajem od sedamnaeste godine (iz vremena kada sam još pjevala u „Nevernim bebama“), nastavim sa Dadom Marinkovićem, kojem se divim dugi niz godina, sve do divnih, kreativnih prijatelja koji su mi podrška, a koje sam našla u Sloveniji (Domen, Maša, Mattej, Matej, Eva, Mark, Nina, Alenka, Maja, Kaja, Darja, Nuška, Sanda, Kristina…) i najdražoj duši na svijetu – mom spasiocu Diju… Svaki dio slagalice našao je svoje mjesto i stvorio najskromniji i najiskreniji mozaik nove Jane, postavljajući temelje za najinspirativniji novi početak – ističe Šušteršič.
Ovu pjesmu posvetila je ,,svima koji su bili dio ovog procesa, porodici i najmilijima, svima kojima je potrebna topla, iskrena i utješna riječ”
– Uz muziku, svom štenetu, a u posljednje vrijeme i sebi u ogledalu. Ti si stvarno sve što imam. Uzbuđena sam zbog ovog novog početka i zahvalna za sve vas – rekla je Šušteršič.

B.R.