Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SAVLADAN TREFL SOPOT: Budućnost nastavila pobjednički niz

Foto: N.P.

Košarkaši Budućnosti su nastavili pobjednički niz, nakon što su savladali Trento (Evrokup), Igokeu i Zadar (ABA liga), plavo-bijeli su večeras u ,,Morači” bili bolji i od Trefl Sopota 92:83 u 4. kolu Evrokupa.

Od prvog minuta je Budućnost vodila, publika u ,,Morači” je aplauzima pozdravljala veliku želju i borbenost svojih igrača, ali i poljski klub je pokazao da je nezgodan protivnik, međutim ,,plavo-bijeli” su dobro odgovorili pa su na poluvrijeme pošli sa prednošću od 18 poena (48:30).

U nastavku meča malo sporija igra Budućnosti, dosta promašenih šuteva pa su igrači Trefl Sopota treću četvrtinu dobili 22:15.

Poenima Rajta u prvom napadu počela je posljednja četvrtina, ali su košarkaši Trefl Sopota uzvratili sa dva iskorišćena napada, trener ,,plavo-bijelih” je zatražio tajm aut, ali još jedan neuspješan napad Budućnosti pa su se gosti primakli na devet poena zaostatka.

Sulejmon i Megi su trojkama vratili samopouzdanje saigračima i na kraju zasluženo slavili uprkos određenim oscilacijama u igri i u četvrtoj četvrtini.

Najefikasniji u timu Budućnosti bio je Kamenjaš sa 18 poena, Megi je postigao 17, Sulejmon 14, Tanasković i Rajt po 10. Ferel je dao sedam, Morgan šest, Drežnjak pet, Slavković tri, Omić dva poena.

Zyskowski je za Trefl Sopot postigao 33 poena.

Dobra igra Budućnosti nagrađena je sve brojnijom publikom u ,,Morači” iz utakmice u utakmicu, pa će,,plavo-bijeli” nesumnjivo imati veliku podršku i u ponedeljak u 5. kolu ABA lige kada će ugostiti Crvenu zvezdu od 19 časova.

N.P.