Porto Novi
ART PREPORUKA

ART: Koncert benda ,,Parampaščad” u dvorištu Kuslevove kuće 13. oktobra

Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada

U dvorištu Kuslevove kuće održaće se 13. oktobra, u 20 časova, koncert crnogorskog benda “Parampaščad”.

Grupa je nastala u Spužu, kada su dugogodišnji drugari odlučili da svojim inovativnim muzičkim stilom osvježe crnogorsku muzičku scenu. Članovi benda, inspirisani različitim muzičkim ukusima i uticajima, za “Parampaščad” kreirali su jedinstveni alt rok zvuk, koji je ubrzo stekao brojne fanove u Crnoj Gori, ali i šire. Godine 2017. objavili su svoj prvi singl “Komadi”, a nakon toga izlaze singlovi, “Kilomteri”, “Život moj” i “Danas je dan kad biće sve u redu”. Sva četiri singla, kao i još šest pjesama, nalaze se na prvom albumu “Na putu ka suncu”.

Ti singlovi i prepoznatljiva energija na svirkama donijela im je, u kratkom periodu, puno značajnih koncerata na velikim festivalima u zemlji i regionu. Album “Na putu ka suncu”, sniman je i produciran na relaciji Spuž (STIVI STUDIO) – London (Doctor Mix Claudio Passavanti). Glavni producent albuma je frontmen Stefan Pantović. Album je izdala beogradska izdavačka kuća “Lampshade media”. 

Članovi benda “Parampaščad” su: Stefan Pantović – vokal/gitara; Ivan Ivanović – solo gitara/vokal; Mihailo Šaranović – bas gitara/vokal; Marko Milonjić – bubnjevi. 

Ulaz je slobodan.