Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

BIH: Pronađena još jedna žrtva poplava

Foto: klix.ba

Spasioci i druge službe pronašli su još jedno beživotno tijelo nakon poplava koje su pogodile Buturović Polje kod Konjica.
Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić rekao je da ekipe rade na izvlačenju.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o F.H. (1968. godište).

U Buturović Polju situacija nakon poplava i dalje je izuzetno teška, a brojne ekipe rade na čišćenju objekata te prilaza ovom mjestu.

Predsjednik Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović u razgovoru za Klix.ba potvrdio je kako se i ekipe ovog vatrogasnog društva nalaze u Buturović Polju te da na nekoliko lokacija pomažu u čišćenju terena.

– Dopremili smo i cistjernu sa 6.000 litara vode. Pripadnici vatrogasnog društva rade na čišćenju objekata i sve ono što građani zahtijevaju. Stavili smo sve resurse i svu opremu na raspolaganje. Prioritet je da uspijemo osloboditi objekte koji su prijeko potrebni građanima – rekao je Imamović u razgovoru.

Do sada je u poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu stradala najmanje 21 osoba. Brojna pomoć u novcu, mehanizaciji i ljudstvu svakodnevno pristiže u poplavljene krajeve, a na području cijele BiH danas je proglašen i dan žalosti.

Izvor: klix.ba