Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

UPOZNAVANJE SA SERIJOM GALAXY BUDS3 SLUŠALICA: Planiranje proizvoda za vrhunski zvučni doživljaj

Evoto

Zahvaljujući najnovijoj seriji Galaxy Buds3 slušalica kompanije Samsung Electronics, korisnici mogu da otkriju čitav novi svijet imersivnog slušanja i komuniciranja u svakom trenutku i na svakom mjestu – bilo da uživaju u muzici ili razgovaraju telefonom. Udobna za nošenje, bogatog kvaliteta zvuka i naprednih AI funkcija, serija Galaxy Buds3 slušalica nudi trostruko savršenstvo za neprikosnoven doživljaj zvuka. 

Samsung Newsroom se sastao sa Helen Nam i Dongijem Kimom iz grupacije za planiranje nosivih proizvoda u okviru divizije mobilnih uređaja kompanije Samsung Electronics da bi saznao kako su nastale nove Galaxy Buds3 i Buds3 Pro slušalice.

Do udobnosti nošenja putem 3D podataka o ušima i AI

P: O čemu se najviše vodilo računa u planiranju serije Galaxy Buds3 slušalica?

Nam: Za seriju Galaxy Buds3 slušalica smo imali interni cilj planiranja novih proizvoda od nule – umjesto unapređivanja prethodnih verzija. Udobnost je najbitniji faktor za seriju Galaxy Buds slušalica jer je ergonomična udobnost temelj vrhunskog kvaliteta zvuka i pogodnosti korišćenja. S obzirom da je ljudsko uho jedinstveno kao i otisak prsta, sproveli smo obimna istraživanja na temu oblika ušiju i prikupili različite 3D podatke o ušima. Na osnovu tih rezultata smo uspjeli da osmislimo nov dizajn koji je udobniji. 

Evoto/Helen Nam objašnjava proces planiranja za novu seriju Galaxy Buds3 slušalica

P: Kako je Galaxy AI uticala na planiranje serije Galaxy Buds3 slušalica?

Kim: Cilj nam je bio da svakom pojedinačnom korisniku ponudimo personalizovani doživljaj slušanja uz AI. Kada korisnici nose seriju Galaxy Buds3 slušalica, funkcija aktivnog poništavanja buke (ANC) i zvuk su unaprijeđeni na osnovu algoritama na bazi AI koji analiziraju razlike u zvuku u realnom vremenu putem internih i eksternih mikrofona. Galaxy AI savršeno zaokružuje nosivost i funkcionalnost novog spoljašnjeg dizajna. 

Dongi Kim predstavlja funkcije serije Galaxy Buds3 slušalica

Nam: Zahvaljujući Galaxy AI, iskustvo komunikacije koje nudi serija Galaxy Buds3 slušalica je značajno unaprijeđeno. Konkretno, kvalitet poziva je poboljšan tako što AI tehnologija može da povrati glas pozivaoca u različitim uslovima buke. Isto tako, režim slušanja može da se koristi u funkciji prevođenja kada je povezan sa Galaxy pametnim telefonom.

Vrhunski kvalitet zvuka u kombinaciji sa optimalnom upotrebom 

P: Šta vam je najviše ostalo u sjećanju iz perioda procesa planiranja?

Kim: Posjetili smo različite prodavnice zvučnika i slušali razne vrste ovih uređaja da bismo stekli uvid u kvalitet zvuka. Pored toga smo pohađali stručne seminare na temu zvuka koje je vodio jedan čuveni profesor i primijenili različite metode da bismo dobili najsavremeniji zvuk ultravisoke vjernosti. Drago nam je što je naš trud nagrađen pozitivnim reakcijama korisnika koji znaju da cijene balansiran zvuk u cijelom opsegu tonova. 

Nam: Pamtim procjene korisnika tokom ranih faza proizvodnje. Prema našim istraživanjima, mnogi od njih su željeli detaljnu kontrolu nad zvukom i poništavanjem buke – i zato smo dodali posebnu funkciju koja im omogućava da podese ekvilajzer (EQ) i kontrolu buke po svom ukusu. Reakcije korisnika prikupljene na početku razvoja proizvoda su nam bile veoma značajne. Isto tako, želela bih da se zahvalim diveloperima na njihovoj aktivnoj podršci tokom cijelog ovog procesa.

Helen Nam i Dongi Kim pričaju o razvoju serije Galaxy Buds3 slušalica

P: Koja vam je omiljena funkcija serije Galaxy Buds3 slušalica?

Nam: Želim da istaknem glasovne komande (Voice Command) – funkciju koja korisnicima omogućava da svojim glasom kontrolišu seriju Galaxy Buds3 slušalica i na taj način ne moraju da dodiruju pametni telefon ili same slušalice. Kada su ruke korisnika zauzete pranjem sudova ili iznošenjem smeća, mogu da prilagode jačinu zvuka, promijene muziku ili čak odgovore na pozive jednostavnom glasovnom komandom. Svaka funkcija serije Galaxy Buds3 slušalica je pažljivo osmišljena da bi ispunila različite potrebe korisnika. 

Galaxy Buds3 Pro i Galaxy Buds3 slušalice

U budućnost uz inovacije zvuka 

P: Kako biste u jednoj riječi ili rečenici opisali novu seriju Galaxy Buds3 slušalica?

Kim: Ovaj projekat je za mene kombinacija moje strasti i profesije. Kao neko ko voli i ko je istinski zainteresovan za audio proizvode, vodila sam računa da serija Galaxy Buds3 slušalica nudi najbolje performanse. Serija Galaxy Buds3 slušalica je proizvod koji iskreno svima preporučujem. 

Nam: Ja bih rekao da je to kao „vitamin“. Od planiranja do lansiranja, osjećao sam veliku energiju tokom svake faze razvoja serije Galaxy Buds3 slušalica. Nadam se da će i korisnici uroniti u ovaj novi svijet zvuka i steći vitalnost uz Galaxy Buds3 Pro slušalice.

P: Šta je sljedeće za seriju Galaxy Buds slušalica?

Nam: Želimo da seriju Galaxy Buds slušalica razvijemo kao proizvod koji koristi AI da bi bolje razumio pojedince. Pored savršenog zvuka prilagođenog svakom pojedinačnom korisniku, nadamo se da ovaj uređaj može da ponudi unaprijeđena rješenja za korisnike u različitim oblastima, uključujući prevođenje. 

Kim: Inovacije zvuka nikada ne prestaju. Stalno sarađujemo sa diveloperima kako bismo unaprijedili bogatstvo i autentičnost zvuka. Cijenimo neprekidnu podršku i interesovanje svojih korisnika. 

Dongi Kim i Helen Nam poziraju sa najnovijom serijom Galaxy Buds3 slušalica

Serija Galaxy Buds3 slušalica označava značajnu prekretnicu u istoriji Galaxy Buds slušalica zahvaljujući novom dizajnu u moćnim AI funkcijama. Samsung sa nestrpljenjem iščekuje kako će Galaxy Buds slušalice nastaviti da nude vrhunski audio doživljaj i obogaćen zvuk.