Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ŽAKELJ I KAMENJAŠ PRED DUEL S IGOKEOM: Očekuje nas teška utakmica protiv dobrog protivnika

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnosti gostuju sjutra Igokei u 19 sati u trećem kolu ABA lige. u 3. kolu ABA lige protiv ekipe Igokee. 

Trener Andrej Žakelj za klupski sajt ističe da je Igokea napravila dobar tim.

– Dobro su počeli sezonu. Juče su pobijedili u prvom kolu FIBA Lige šampiona, tako da su svakako respektabilan tim. Igraju dobro, agresivno i brzo. Nas sigurno čeka teška utakmica poslije Evrokupa. Moramo se prvo regenerisati i spremiti maksimalno, koliko je to moguće. Sigurno je da i Igokea želi da nastavi dobar niz, ali želimo i mi – rekao je Žakelj.

Po njegovom mišljenju, sve kreće od Brajsa Džonsa.

– Imaju dobrog centra, iskusne igrače na pozicijama dva, tri i četiri. Tu je Simanić koji se vraća poslije povrede, Milosavljević na poziciji dva, vrlo iskusan, i Jeremić kao šuter. Dakle, dobar i iskusan tim, igrali su zajedno i prošle godine, što se vidi i ove – kazao je Žakelj.

Kenan Kamenjaš naglašava da su ,,poslije teške utakmice sa Gran Kanarijom, emotivno i fizički ispražnjeni”

– Moramo da nastavimo dalje. Očekuje nas teška utakmica protiv vrlo dobrog protivnika, ekipe Igokee, koja je startovala maksimalno. U FIBA Ligi šampiona ostvarili su pobjedu, a u ABA ligi, kao i mi, imaju stoprocentan učinak, sa dvije pobjede. Počinje mini turneja, kreću teže utakmice, teška gostovanja. Svi znamo da je Igokea vrlo nezgodna ekipa, svake godine, a naročito na svom terenu. Mi moramo da se maksimalno fokusiramo prvo na Igokeu, a onda ćemo razmišljati o Trentu i Zadru – poručuje Kamenjaš. 

B.R.