Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

U DANILOVGRADU POVODOM DANA UČITELJA: Uručena priznanja za doprinos vaspitanju mladih

Foto Studio Lipa

Povodom 5. novembra Međunarodnog dana učitelja, Fondacija ,,Učitelj” na svečanosti u osnovnoj školi ,,Vuko Jovović” u Danilovgradu uručila je priznanja zaslužnim prosvjetnim radnicima, školama i institucijama koje brinu o vaspitanju i obrazovanju mladih.

Povelje su dobile osnovne škole ,,Milorad- Musa Burzan” iz Podgorice i ,,Šunjo Pešikan” iz Trešnjeva. Prosvjetni radnici: Dušanka Barjaktarović O.Š. ,,Vukašin Radunović” iz Berana, Dragica Kastratović O.Š. ,,Šunjo Pešikan’ iz Trešnjeva”, Ajkuna i Safet Durović iz Goduše kod Bijelog Polja i Stevan Škuletić iz O.Š. ,,Olga Golović” u Nikšiću. 

Povelja za izuzetan doprinos vaspitanju i obrazovanju mladih generacija pripala je i redakciji književnog lista ,,Osmijeh” iz Podgorice.

Nagrade su uručili Ljudmila Radović, pomoćnica direktorice O.Š. ,,Vuko Jovović” i članovi Upravnog odbora Fondacije ,,Učitelj” iz Danilovgrda Goran Zeković i Dragan Mitov Đurović,  koji je naglasio izuzetnu važnost učiteljica i učiitelja u početku školskog obrazovanja najmlađih, kojima oni pružaju ruku i upućuju i prve tajne znanja i vaspitanja, uz poruku da prosvjetni radnici, posebno oni koji na seoskom području provode radni vijek, moraju od društva imati mnogo bolju podršku.

U prigodnom programu učestvovali su učenici Andrej Čović, Manja Mitrović, Lara Bečanović i Stevan Žižić, uz podršku i pozdravne riječi profesorica Nađe Milović i Nevene Vlahović.

Nagrađeni i delegacija Fondacije ,,Učitelj” nakon svečanosti položili su cvijeće na spomenik ,,Učitelju” u Danilovgradu.