Porto Novi
ART PREPORUKA

POVRATAK NA NAJLJEPŠI NAČIN: Poslušajte ,,Slobodan pad” grupe ,,Jesenjin”

Foto: Privatna arhiva

Jesenjin, podgorički rok kreativci dobro poznati ljubiteljima kvalitetne muzike u Crnoj Gori, objavili su novi spot/singl „Slobodan pad”, čime su prekinuli petogodišnju autorsku pauzu, poručuju iz PR tima ,,Jesenjina”

Riječ je o osmoj pjesmi koju predstavljaju publici, moćnoj (polu)baladi s potpisom klavijaturiste Igora Perovića i pjevanjem dr Svetlane Kalezić-Radonjić, renomirane i nagrađivane pjesnikinje. 

Numera je snimljena u studiju „M Sound” Mihaila-Mihe Radonjića koji je uradio njen miks i master, ali i pomogao članovima benda u kreiranju video spota, kao i poznati fotograf Vladimir Popović, te škola programiranja „Algoritmiks“.

Foto: Privatna arhiva

– Nakon što smo 2019. godine, zaista nenamjerno, „urekli” svakodnevicu singlom „Bez izlaza” najavivši korona-karantin, zapao sam u poprilično duboku autorsku krizu i trebalo mi je nekoliko  godina da je u cjelosti prevaziđem, te vratim se Jesenjinu. „Slobodan pad” je nešto što sam dugo „kuvao” u sebi i najzad su se složile kockice da ovu zaista prelijepu pjesmu pustimo u medijski život – rekao je autor Perović.

Autorski dvojac nastavlja da radi na novim pjesmama s nesmanjenim entuzijazmom i otkriva ambiciozne planove za naredni period.

– Rekla bih da je ovaj period mirovanja bio, zapravo, period kreativne inkubacije – prepuni smo sjajnih ideja koje će prikazati Jesenjin i u jednom drugačijem svjetlu. Sa jedne strane ostaćemo vjerni dosadašnjem zvuku koji podrazumijeva mješavinu nekoliko muzičkih pravaca, zbog čega nas je uvijek bilo teško klasifikovati, a sa druge – planiramo „izlet“ u nešto drugačiji muzički pejzaž. U obje varijante – biće izuzetno zanimljivo! – kazala je Svetlana Kalezić-Radonjić.