Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UGŠL: Podnijeto više krivičnih prijava zbog šumskih krađa

Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima podnijela je više krivičnih prijava zbog šumskih krađa, saopšteno je iz UGŠL.

– Uprava uspješno nastavlja iznenadne kontrole kako terena, tako i saobraćajnica, koje su u prethodnim danima dale odlične rezultate. Tokom vikenda u večernjim satima, naši službenici su na putu kontrolisali sumnjivi kamion, koji je vozilo S.I, a na kojem je bilo natovareno oko 35 kubika neto drvne mase metarskih drva, za koje lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju i na kojima se nije vidio šumski žig. Rukovodilac Područne jedinice Podgorica je o ovom slučaju obavjestio policiju, a nakon prikupljenih dokaza podnijeta je i krivična prijava protiv S.I – navodi se u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Kako ističu, u prethodnim danima, službenici su prilikom intenzivnih kontrola saobraćajnica, otkrili i M.V, B.R. i A.B, koji su bez valjane dokumentacije prevozili određene količine drvnih sortimenata bukve i hrasta, a protiv kojih su podnijete krivične prijave.

– Njima je naloženo da istovare drvne sortimente i da ih ne smiju otuđiti, a nakon prikupljanja dokaza i pravljenja zapisnika o porijeklu istih, protiv ovih lica podnijete su krivične prijave. Očekujemo da će nadležni organi brzo reagovati po našim prijavama, a građanima poručujemo da se uzdrže od bespravnih sječa šuma, jer će naši službenici, koji su intenzivirali kontrole, prijaviti sve one koji na nezakonit način pokušavaju da nanose štetu crnogorskim šumama – kažu iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Mn.M.