Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

OD 1. DO 7. OKTOBRA: DZ Podgorica organizuje niz predavanja povodom Svjetske nedjelje dojenja

U sklopu obilježavanja Svjetske nedjelje dojenja u periodu od 01. do 07. oktobra Dom zdravlja Glavnog grada organizuje niz aktivnosti, s ciljem promovisanja važnosti dojenja u okviru savjetovališta za reproduktivno zdravlje – Škole za trudnice, savjetovališta za dojenje.

Planirana su predavanja od strane izabranog doktora za žene i djecu.

– Povodom Svjetske nedjelje dojenja, Dom zdravlja Glavnog grada organizuje aktivnosti posvećene promociji zdravlja majki i beba. Uz stručna predavanja i savjete naših doktora, želimo dati podršku i ohrabriti sve majke u ovoj važnoj životnoj ulozi. Unaprijed se radujemo vašem dolasku i zajedničkom obilježavanju ove važne nedjelje – kažu iz Doma zdravlja Glavnog grada.

U periodu od 1. do 7. oktobra posjetiocima će biti pružene informacije o uslugama koje se pružaju u ovom savjetovalištu.

– 01.oktobar od 08:00 do 15:00 h – u zdravstevnom objektu Nova Varoš (sala za edukaciju na prvom spratu) biće organizovani individualni savjeti i odgovori na postavljena pitanja korisnika o radu savjetovališta, kao i uslugama Škole za trudnice u okviru savjetovališta za reproduktivno zdravlje.

Od 08h do 15h – medicinska sestra u savjetovalištu za Reproduktivno zdravlje-škola za trudnice. Od 11h do 15h – patronažna sestra DZ Glavnog grada, praktični savjeti: ,,Položaj za dojenje”, ,,Kako prevazići izazove u dojenju”, ,,Kada prazniti dojke” – med. sestra u timu ID za djecu

Od 13:00h do 15:00h – predavanje na temu: ,,Postporođajna depresija”, ,,Psihološki aspekti dojenja”, ,,Dolazak novog člana porodice”, predavač dr Željka Ralević, spec. ginekologije i akušerstva – saradnik psiholog Anđela Šćekić.

– 02, 03, 04. oktobar od 08:00h do 15:00h – med. sestra u savjetovalištu za Reproduktivno zdravlje – Škola za trudnice.

Od 11:00h do 15:00h biće organizovani individualni savjeti, kao i praktični savjeti i odgovori na postavljena pitanja korisnika o radu savjetovališta, kao i uslugama Škole za trudnice u okviru Savjetovališta za reproduktivno zdravlje – med. sestra u timu izabranog doktora za djecu.

– 05. oktobra, s početkom u 11:00h Dom zdravlja Glavnog grada kao partner Udruženja roditelji učestvovaće u organizaciji Info dana Stiže nam beba u cilju obilježavanja sedmice dojenja koja će biti održana u BIG Fashion Podgorica.

Predavači: dr Ivana Lakićević, specijalista pedijatrije i patronažna sestra Vesna Vukčević. Prvi mjeseci sa bebom (sistemski pregledi, imunizacija)…

– 07. oktobar Od 08h do 15h – med. sestra u Savjetovalištu za Reproduktivno zdravlje – Škola za trudnice

Od 11h do 15h – patronažna sestra DZ Glavnog grada, praktični savjeti (biće organizovani individualni savjeti i odgovori na postavljena pitanja korisnika) – med. sestra u timu ID za djecu

Od 13:00h do 15:00h dr Milovan Jovanović spec. ginekologije i akušerstva, Izabrani doktor za žene Doma zdravlja Glavnog grada će održati predavanje na temu: „Značaj i prednosti dojenja“.

Za sve dodatne informacije i kontakt možete se obratiti Savjetovalištu za reproduktivno zdravlje – Školi za trudnice Doma zdravlja Glavnog grada na broj telefona: 067/009-522.

Mjesto održavanja: ZO Nova Varoš, sala za edukaciju (prvi sprat) Ulica 4 Proleterkse brigade.

Mn.M.