Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ŽAKELJ UOČI MEČA SA SPLITOM: Pozivam navijače da dođu i pomognu da opravdamo ulogu favorita

Foto: KK Buducnost/Filip Roganovic

Košarkaši Budućnosti igraće sjutra u ,,Morači” prvi put pred svojom publikom u novoj sezoni, protivnik u drugom kolu ABA lige je Split od 20 sati.

,,Plavo-bijeli” su u prvom kolu ABA lige u Baru savladali Mornar (98:51), a u srijedu su u Evrokupu u Istanbulu poraženi od Bešiktaša (94:76).

Trener Andrej Žakelj uoči sjutrašnjeg meča podsjeća da je Split neugodna ekipa.

– Poznajemo mi njih, ali i oni nas, tako da ne očekujem iznenađenja. Moramo da reagujemo poslije utakmice u Evrokupu – da budemo čvršći, brži, pametniji, da gradimo reket. Samo tako možemo da pobijedimo. Split je iskusna ekipa, doveli su Kapustu, Šorter je jedan od najbitnijih igrača. Kompaktni su, igraju čvršće nego prethodne sezone. Mislim da imaju bolji tim. Biće rasterećeni, a mi moramo da smo na maksimumu – dodao je.

Žakelj bi volio što veću podršku sa tribina.

– Pozivam navijače da dođu i pomognu nam da opravdamo ulogu favorita – poručuje.

Igrač Budućnosti, Mateo Drežnjak se prisjetio pripremnog meča sa Splitom u Širokom Brijegu, kada je Budućnost slavila (86:84).

– Pokazali su se kao neugodan protivnik, imaju dobru širinu i prijete šutem za tri poena. Odigrali smo neizvjesnu utakmicu u Širokom. Pozivam navijače da nas podrže da što bolje odigramo utakmicu – zaključuje.

Karte za meč sa Splitom prodavaće se i sjutra od 12 do 20 časova na biletarnici SC Morača.

Mn.M.