Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

USELJENA KLINIKA ZA PSIHIJATRIJU: Pregledi od ponedjeljka u novom objektu

Foto: KCCG

Nakon 50 godina boravka u neuslovnom montažnom objektu, pacijenti i zaposleni Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) danas su se uselili u novi objekat koji nosi ime po doktoru Dušanu Kosoviću, saopšteno je iz PR službe KCCG.

– To znači da kolege i pacijenti od danas borave na klinici koja je sagrađena i opremljena po najvišim međunarodnim standardima i u koju je uloženo više od sedam miliona eura. Ovo je prilika da zahvalimo Upravi za državnu imovinu, Sekretarijatu za urbanizam Glavnog grada i svim ostalim nadležnim institucijama koje su pomogle da se administrativne procedure završe u kratkom roku – navodi se u saopštenju Kliničkog centra Crne Gore.

Dodatno, obavijestili su zainteresovanu javnost da će se već zakazani pregledi od ponedjeljka, 30. septembra 2024. godine, obavljati u ambulantama nove Klinike.

Podsjećaju da je Klinika, dok je bila smještena u neuslovnom objektu u Parku Petrovića, imala samo sedam bolesničkih soba u kojima je bilo smješteno 40 postelja, dok nova zgrada ima 20 soba sa 57 bolesničkih postelja, od kojih je oko 12 predviđeno za dječiju psihijatriju, a ima i sve neophodne sadržaje za savremeno liječenje pacijenata sa mentalnim problemima.

– Novi objekat će, pored savremenih uslova boravka, obezbijediti uvođenje novih zdravstvenih usluga ovoj kategoriji pacijenata, čime ćemo značajno unaprijediti pružanje zdravstvenih usluga iz oblasti mentalnog zdravlja. O značaju ovog projekta najbolje govore činjenice da je ovo prvi moderan objekat u Crnoj Gori za liječenje osoba sa mentalnim problemima u kojem će biti, prvi put, obezbijeđeno i bolničko liječenje naših najmlađih pacijenata. Ističemo da smo do sada za bolničko liječenje najmlađe pacijente upućivali u referentne centre u regionu – kažu iz KCCG.