Porto Novi
ART PREPORUKA

TEATAR MLADIH: Predstava ,,Zelena gora” izvedena na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici

Foto: Teatar mladih

Predstava za djecu Zelena gora Teatra mladih, rađena u koprodukciji sa Kulturnim centrom Nikola Đurković iz Kotora, učestvovala je na 31. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, saopšteno je iz Teatra mladih.

Foto: Teatar mladih

Predstava je izvedena u sklopu takmičarskog programa 25.09.2024. pred prepunim gledalištem scene Jadran, Narodnog pozorišta Subotica.

Foto: Teatar mladih

Festival u Subotici jedan je od najstarijih i najrespektabilnijih festivala pozorišta za djecu u regionu, a ove godine učešće su uzela pozorišta iz Češke, Estonije, Francuske, Litvanije, Mađarske, Njemačke, Španije, Turske, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske, Srbije, te Teatar mladih iz Crne Gore, poslije višegodišnje pauze učešća crnogorskog predstavnika na ovom festivalu.

Foto: Teatar mladih

Predstava Zelena gora za glavnu temu ima odnos čovjeka prema prirodi. Premijerno je izvedena 2022. u Kulturnom centru Kotor, do sada je odigrana u najvećim crnogorskim gradovima, kao i na pozorišnim festivalima u Kotoru i Sarajevu. Reditelj je Branko Ilić, producent Branka Femić Šćekić, igraju Danica Rajković, Lazar Đurđević i Katarina Krek/Branka Femić Šćekić.
Na Festivalu u Subotici do sada su učestvovale i druge dvije predstave za djecu u produkciji Teatra mladih, Ljepotica i zvijer i Cvrčak i mrav.