Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ILIJA ĐOKOVIĆ O MILOŠU TEODOSIĆU: Pomogao mi je kada sam bio u teškoj situaciji

Foto: Media pro/KK Mornar

O Milošu Teodosiću kao jednom od najboljih evropskih plejmejkera svih vremena suvišno je trošiti riječi, ali da je igrač Crvene zvezde prije svega veliki čovjek podsjetio je Ilija Đoković, košarkaš KK Mornar u razgovoru za Meridian Sport.

Đoković je ispričao jednu anegdotu, kako kaže, ne zna da li će se Teodosić sjetiti toga.

– Kada sam igrao u Borcu, zarađivao sam zaista male pare, neću reći koje, ali gledajući ostale reprezentativce bile su značajno manje. Imali smo dnevnice od 150 evra, koje smo uvijek davali fizioterapeutima i ljudima koje nam pomažu za oporavak. Pokojni Stevan Jelovac, moj veliki prijatelj, došao je i rekao Teodosiću za koliko novca ja igram. Miloš je samo došao i dao mi 800 evra. Rekao je: ,,Znam kakva ti je situacija’’. Odgovorio sam: ,,Nemoj, Miloše, nije potrebno’’. Ali insistirao je, kratka priča o tome koliko je nevjerovatan čovjek i koliko pazi na ljude oko sebe – poručio je.

Već sjutra Đoković će imati priliku da igra protiv Teodosića, u drugom kolu ABA lige Mornar gostuje Zvezdi.

– Sigurno ću ga pitati za nekoliko trikova tokom meča. Jedva taj čekam duel. Čovjek je nevjerovatan dodavač, a ja kao neko ko igra na istoj poziciji bih volio da imam barem 10 posto njegove magije – zaključio je.

Izvor: Meridian Sport