Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ODBOJKA: Budva eliminisana iz Lige šampiona

Foto: CEV

Odbojkaši Budve vodili su sa 2:0 u setovima na gostovanju Mladosti u Zagrebu i bili nadomak da izbore ,,zlatni” set, ali nisu izdržali, piše portal rtcg.me.

Domaćin je izjednačio na 2:2, što mu je bilo dovoljno da izbori plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, jer je u prvom susretu slavio 3:1. Na kraju su Zagrepčani slavili i večeras 3:2.

Budvani će evropsku priču nastaviti u kvalifikacijama za CEV Eurokup, u kojima ih čeka Valepa, trećeplasirana ekipa šampionata Finske prošle sezone.

Sve do sredine prvog seta, igralo se poen za poena, a onda su Budvani zaigrali mnogo bolje i odvojili se na plus četiri 21:17.

Mladost je prijetila u završnici tog dijela, ali naš tim je imao spreman odgovor i slavio sa 25:23.

Drugi set bio je nevjerovatan. Bolje ga je otvorio domaći sastav i poveo 13:7. Ništa nije ukazivalo na dramatičnu završnicu, ali baš kao u prvom setu, Budva se od sredine tog perioda probudila.

Prvo je serijom 5:0 prišla na 15:13, a nedugo zatim i izjednačila na 18:18. Uslijedio je period igre poen za poen, domaći nisu iskoristili pet set lopti, a naš šampion jeste sedmu za 39:37 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set protekao je u dominicaji Mladost. Domaći su se odvojili na 10:6, potom su poveli i 14:7 i nagovijestili da se neće tako lako predati.

Na kraju tog dijela igre bilo je ubjedljivih 25:15.

Tako izgubljen set, međutim, nije poremetio našeg šampiona, koji je na startu četvrtog dijela u nekoliko navrata imao plus dva. Potom je u završnici bilo i tri razlike za Budvane (17:14). Ipak, uslijedio je pad u igri naše ekipe, što je domaćin kaznio serijom 7:1 preokrenuo na 21:19.

Budvani su spasili tri meč lopte, ali više od toga nisu mogli. Mladost je slavila 26:24 i samim tim osigurala plasman u narednu rundu, jer je crnogorskom šampionu trebala pobjeda sa dva seta razlike da bi izborila “zlatni” set.

Peti set bio je formalnost, više snage i koncentracije imali su domaći, iako je Budva vodila 12:10. Serijom 5:1 domaćin je okončao susret.

Izvor: rtcg.me