Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

KCCG: Dr Iva Ivanović dobitnica prestižne nagrade ECNP-a u Italiji

Dr Iva Ivanović, specijalista dječije i adolescentne psihijatrije u Centru za rani razvoj Kliničkog centra Crne Gore, dobila je prestižnu nagradu za najbolji rad u kategoriji mladih naučnika (Excellence award) na 37. Kongresu evropskog koledža za neuropsihofarmakologiju (ECNP). Radi se o najvećem evropskom skupu koji okuplja naučnike iz neuronauka, psihijatrije, dječije psihijatrije, neurologije i farmakologije, saopšteno je iz Kliničkog centra.

Tema rada, koji je dr Ivanović prezentovala na Kongresu, bila je: “Neuropsihofarmakološki tretman djece sa poremećajem iz spektra autizma-iskustva referentnog centra”. 

Kongres je održan od 21. do 24. septembra tekuće godine u Milanu (Italija), a od 7.500 učesnika bilo je 1.000 mladih naučnika iz velikih evropskih naučnih i kliničkih centara.  

– Klinički centar Crne Gore ponosan je na dr Ivanović koja je, u jakoj konkurenciji velikih naučnih centara, iz male zemlje kao što je Crna Gora, dobila ovu prestižnu nagradu. Ova činjenica, prije svega, govori o velikom entuzijazmu naših ljekara da se bave istraživanjima, a posebno želji da stalnim unaprjeđenjem njihovog znanja pomažu našim pacijentima, čime su ujedno i najbolji ambasadori institucije u kojoj rade i stvaraju, kao i svoje države – poručuju.

Mn.M.