Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

Fondacija „Čini dobro“ na Danima nauke i inovacija 2024.

Foto: Fondacija “Čini dobro”

Nevladina fondacija „Čini dobro“, u okviru manifestacije Dani nauke i inovacija 2024, predstaviće široj javnosti društvenu igru „Eko avantura”, 27. septembra u galeriji „Risto Stijović“, Podgorica u periodu od 10 do 14 sati.

Kako navode iz fondacije, tokom događaja, djeca uzrasta od I do V razreda osnovne škole, zajedno sa roditeljima, učiteljima/cama i posjetiocima, imaće priliku da kroz edukativne radionice i društvenu igru “Eko avantura” obogate svoje iskustvo i izgrade most između igre i održivog razvoja.

– Cilj ove aktivnosti je jačanje ekološke svijesti i navika kod djece, kao i odraslih – poručuju u saopštenju.

Tokom radionice „3D štampač i modelovanje“, posjetioci će imati priliku da se upoznaju s inovativnim mogućnostima 3D štampe, kao i sa procesom modelovanja i štampanja elemenata društvene igre „Eko avantura“.

– U dijelu „Od ideje do realizacije“, posjetioci će se upoznati s Eko Emom i Reciklom Dobrićem, koji će ih voditi kroz svijet reciklaže. Takođe, učestvovaće u kvizu i provjeriti svoje znanje o zaštiti životne sredine – dodali su.

Nakon toga će imati priliku da se oprobaju u društvenoj igri „Eko avantura“. Projekat je, zaključuju, sufinansiran od strane Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.