Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

TUŽILAŠTVO U SRBIJI: Podigli optužnicu zbog ubistva djevojčice Danke Ilić

Foto: pronadjime.mup.gov.rs

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je 24. septembra optužnicu protiv Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića zbog ubistva devojčice Danke Ilić kod Bora u istočnoj Srbiji, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Prema navodima tužilaštva za RSE, Dragijević i Janković se terete za ,,teško ubistvo u saizvršilaštvu”, kao i ,,neprijavljivanje krivičnog djela” i ,,pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela”.

Danka Ilić je nestala 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora, a njen nestanak prvi put je aktivirao sistem “Pronađi me”, odnosno Amber alert u Srbiji, kojim se javnost hitno obavještava o nestanku djeteta.

Policija u Srbiji saopštila je u aprilu da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Ministar policije Srbije Bratislav Gašić rekao je tada na konferenciji za novinare da su osumnjičeni radnici javnog preduzeća “Vodovod” u Boru automobilom udarili Danku i njeno tijelo bacilli na deponiju. Oni su, prema njegovim riječima, 26.marta bili na službenom zadatku u Banjskom Polju.

Iako je policija tada saopštila da su osumnjičeni priznali krivično djelo, Više javno tužilaštvo u Zaječaru u julu je saopštilo da je osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice negirao izvršenje krivičnog djela.

Ovo tužilaštvo je takođe ranije saopštilo da je uzeto više od 500 tragova sa službenog vozila JKP ,,Vodovod” za koji policija sumnja da su vozila dvojica osumnjičenih kada su udarili devojčicu.

-Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na spoljašnjim djelovima vozila – saopštilo je tužilaštvo u julu.

Policija u Srbiji i dalje nije pronašla tijelo djevojčice.

Izvor: Radio Slobodna Evropa