Porto Novi
ART PREPORUKA

PODGORICA: Deseti Internacionalni sajam knjiga od 2. do 6. oktobra na Trgu nezavisnosti

Jubilarni X Internacionalni sajam knjiga, koji će se održati u Podgorici od 2. do 6. oktobra na Trgu nezavisnosti, okupiće pisce, izdavače, prevodioce i ljubitelje pisane riječi iz regiona i Evrope, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu Glavnog grada.

Kako su kazali, ova značajna smotra otvara prostor za razmjenu ideja, otkrivanje novih književnih stvaralaca i djela i promociju kulture čitanja.

– Jubilarno izdanje Sajma ove se godine održava pod motom “Grad diše knjigama”, simbolizujući, upravo na Trgu nezavisnosti, suštinsku povezanost grada i kulture čitanja. Ta misao izražava ideju da knjige nisu samo izvor znanja, već i da su živi entiteti koji oblikuju, obogaćuju i inspirišu zajednicu. Podgorica posredstvom Sajma postaje otvorena knjiga, mjesto gdje svaka stranica nudi novo iskustvo, gdje kultura čitanja nije samo aktivnost, već način života. “Grad diše knjigama” je poziv na otkrivanje, na dijalog i na ljubav prema knjizi, u srcu grada koji živi za kulturu – poručuju iz Sekretarijata za kulturu Glavnog grada.

U okviru ovogodišnje smotre knjige biće realizovano više od 40 kvalitetnih i raznovrsnih pratećih programa: promocija, radionica, sadržaja za djecu, ali i susreta sa renomiranim autorima.

Sajam je idealna prilika da otkrijete najnovija izdanja, sretnete i upoznate omiljene pisce i uživate u raznolikosti književne ponude. Ne propustite priliku da budete dio ovog važnog kulturnog događaja u Glavnom gradu! Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a vrata Sajma biće otvorena svakog dana od 11 do 22 sata – dodali su.

Generalni sponzor Sajma je kompanija Mtel, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore i Italijanski institut za kulturu u Beogradu.  

– Vidimo se na X Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici – mjestu gdje knjige pričaju svoju priču – zaključuju.