Porto Novi
ART PREPORUKA

MKM: Javni poziv za dodjelu državne nagrade Miroslavljevo jevanđelje

Foto: MKM

Iz Ministarstva kulture i medija (MKM) saopšteno je danas da je objavljen Javni poziv za dodjelu državne nagrade Miroslavljevo jevanđelje za 2024.godinu.

– Nagrada Miroslavljevo jevanđelje dodjeljuje se autoru iz Crne Gore za književno, istoriografsko, etnografsko ili publicističko djelo objavljeno u Crnoj Gori u prethodne tri godine (2022, 2023 i 2024.godina) – naveli su u saopštenju.

Kako su dodali, nagradu Miroslavljevo jevanđelje dodjeljuje žiri koji imenuje MKM iz reda istaknutih stvaralaca i naučnih radnika iz oblasti književnosti, istoriografije, etnografije i publicistike iz Crne Gore, koja se javno saopštava i koju će uručiti ministarka kulture i medija u Bijelom Polju.

– Svako (pojedinac, grupa lica, nevladina organizacija, privredno društvo, ustanova, državni organ, organ lokalne samouprave i drugi subjekti), može da podnese po jedan predlog za dodjelu nagrade Miroslavljevo jevanđelje. Predlog za dodjelu nagrade mora biti obrazložen, i potkrijepljen dokazima koji potvrđuju izuzetan doprinos razvoju oblasti na koju se nagrada odnosi. Uz predlog za dodjelu nagrade dostavlja se i šest primjeraka djela koje se kandiduje za nagradu – poručuju.

Kazali su da se predlozi za dodjelu nagrade podnose u roku od 30 dana objavljivanja javnog poziva, zaključno sa utorkom 22. oktobrom 2024. godine.

– Dokmentacija se dostavlja Ministarstvu kulture i medija na adresu: ul. Njegoševa, br. 83, 81250 Cetinje, sa naznakom: ‘Za državnu nagradu Miroslavljevo jevanđelje za 2024. godinu’. Dodatne informacije mogu se dobiti u Ministarstvu kulture i medija na telefon: 041 232 894 ili e-mail: [email protected] – zaključuju.

Mn.M.