Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

Kako odabrati idealan televizor za domaćinstvo

Kupovina novog televizora može biti izazovan zadatak, posebno kada se suočite sa širokim spektrom modela i opcija na tržištu. Od rezolucije i veličine ekrana do pametnih funkcija i tehnologije prikaza, postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir kako biste odabrali pravi uređaj za vaš dom. 

Kompanija Samsung, kao lider u industriji tehnologije, nudi najnovije modele televizora koji kombinuju vrhunski kvalitet slike, napredne funkcije i moderan dizajn prilagođen svakom prostoru. Zato ako se dvoumite koji TV uređaj da izaberete, predlažemo vam Samsung Q60D QLED 4K televizor koji vrhunsko iskustvo gledanja donosi pravo u vaš dom.

Revolucionarni kvalitet slike i maksimalne performanse

Nakon napornog dana udobno se smjestite na kauču dok pred vama blista ogroman ekran od 85 inča. Samsung QLED televizor nudi nevjerovatnu jasnoću i veličinu, što znači da svaki detalj filma dolazi do izražaja sa nevjerovatnom preciznošću. Uz 4K rezoluciju, slika je kristalno jasna, a kvantni HDR dodaje bogatstvo boja i dubinu kontrasta, čineći svaki kadar živopisnim i realističnim. Zamislite kako se svaka scena razvija sa bogatim nijansama i kako su fini detalji vidljivi kao nikada prije.

Najfiniju sliku na uređaju omogućava nevjerovatna Quantum Dot tehnologija. Uz 100% volumen boja pretvara svjetlost u zadivljujuće boje koje ostaju precizne u svim mogućim uslovima osvjetljenja.

Kada se radi o brzim scenama ili dinamičnim akcijama, ovaj televizor briljira zahvaljujući tehnologijama Motion Xcelerator i AI Upscale. U pitanju su napredne funkcije koje omogućavaju da svaka scena bude prikazana glatko i jasno, bez zamućenja ili nesavršenosti. Filmovi i serije sada izgledaju bolje nego ikada, a vi ćete moći da potpuno uronite u priču bez ikakvih distrakcija.

Jedan od najimpresivnijih aspekata ovog televizora je Filmmaker režim. U pitanju je režim koji prilagođava sliku na način da filmovi izgledaju onako kako su ih tvorci zamislili, sa tačnim prikazom boja i osvjetljenja. Ovo omogućava da svaka scena izgleda onako kako je autor filma namjeravao, pružajući vam autentično filmsko iskustvo iz udobnosti vašeg doma.

Vrhunske gejming avanture

Samsung Q60D QLED 4K televizor nudi niz gejming karakteristika koje su dizajnirane da unaprijede vaše iskustvo igranja. Auto Game režim automatski prilagođava podešavanja TV-a za optimalne performanse u igri, dok Super Ultraširoki prikaz igre omogućava širi vidik u igri. Mini Map Zoom i HGiG (HDR Gaming Interest Group) podrška dodatno optimizuju prikaz i dinamičke efekte. Gaming Hub nudi centralizovani pristup svim vašim omiljenim igrama i servisima, čineći pretragu i igranje jednostavnijim i efikasnijim.

Bogat zvuk za potpuno uživanje

Samsung Q60D ne zapostavlja ni zvuk u svojoj potrazi za vrhunskim gejming iskustvom. OTS Lite tehnologija omogućava zvuku da prati radnju na ekranu, pružajući dodatnu dimenziju realnosti. Q-Simfonija omogućava sinhronizaciju zvuka sa Samsung Soundbar-om, doprinoseći još bogatijem zvučnom iskustvu.

Operativni sistem Tizen™ Smart TV omogućava lako pristupanje raznim aplikacijama i streaming servisima. Integracija sa pametnim asistentima poput Bixby i Alexa dodatno poboljšava korisničko iskustvo, omogućavajući kontrolu TV-a glasom i personalizaciju sadržaja.

Ultra tanki dizajn

Ovaj televizor ističe se AirSlim dizajnom, koji ne samo da doprinosi modernom izgledu TV-a, već i omogućava izuzetnu funkcionalnost. Sa svojim ultra-tankim profilom i bez ivica na tri strane, TV se besprijekorno uklapa u bilo koji prostor, doprinoseći stvaranju savršene estetske cjeline. 

Više o Samsung Q60D QLED 4K televizoru pročitajte na LINKU.

PR