Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UPRAVA POLICIJE: Lažna dojava o bombi u avionu poljske kompanije

Foto: Anadolija

Iz Uprave policije (UP) saopšteno je da u avionu poljske aviokompanije, nakon pregleda, nije pronađena eksplozivna naprava.

Kako su kazali, posada na letu Varšava – Podgorica obavijestila je službenike Uprave policije da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

– Naime, posadu su, prilikom leta iznad Mađarske, upoznali zaposleni na varšavskom aerodromu da su zaprimili dojavu da je u pomenutom avionu postavljena eksplozivna naprava, sa kojom je informacijom posada upoznala crnogorsku policiju po slijetanju na aerodrom. Preduzete su aktivnosti iz nadležnosti policije, putnici su evakuisani, izvršen je protivdiverzioni pregled vazduhoplova, kojom prilikom nije pronađena eksplozivna naprava –  naveli su iz policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

– Napominjemo da nije dolazilo do zatvaranja Aerodroma Podgorica – zaključuju iz UP.

ACG: Nema detektovane opasnosti, avion LOT-a se vraća u redovan saobraćaj

Oglasili su se iz Aerodroma Crne Gore.

– Sveoubuhvatna vanredna kontrola aviona, putnika i prtljaga kompanije LOT Polish na Aerodromu Podgorica pokazala je da ne postoje bilo kakve smetnje da se ovaj vazduhoplov vrati u redovan civilni saobraćaj. Kontrolu je sprovela Uprava policije uz asistenciju aerodromskih službi shodno procedurama za postupanje u vanrednim situacijama – kazali su u saopštenju.

Izvor: CDM