Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Moguća pojava sitnijih odrona na putevima, obustavljen saobraćaj na pojedinim dionicama

Ilustracija

Saobraćaj se  obavlja po pretežno suvim kolovozima. Moguća je pojava sitnijih odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osoba zadobile teže povrede.

Na regionalnom putu R-10 Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina  na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog odronjavanja stijenske mase u okviru sanacije kritične tačke Sokolovine počev od 16.09.2024.godine pa do završetka radova.

Na magistralnom putu M-2 dionica Poda-Berane i Ribarevine-Poda odobrava se potpuna obustava saobraćaja za period od 16.09.2024 godine  do 30.09.2024 godine u terminu od 09.00 do 12.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije puta.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestu izvođenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza na mag. putu M-3 dionica Šćepan Polje –Nikšić.

-Privremeno se  od 09.09.2024. godine pa do završetka radova odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja zbog izvođenja radova na rekonstrukciji reg.puta R-29  Bar-Kamenički most –Krute – navedeno je u saopštenju.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza dionica Nikšić-Kuside promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolazi do totalnih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta povremeno zbog izvođenja radova.

Od dana 19.09.2024 godine do završetka radova, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja zbog izvođenja radova u okviru rekonstrukcije magistralnog puta Nikšić-Vilusi I faza, dionica Nikšić-Kuside, rekonstrukcija mosta Autobaza.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

-Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta – istakli su u saopštenju.

Na autoputu se saobraćaj obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.