Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprez zbog odrona

Saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima. Moguća je pojava sitnijih odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i da poštuju pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Na regionalnom putu R-10, Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog odronjavanja stijenske mase u okviru sanacije kritične tačke Sokolovine počev od 16.09.2024. godine pa do završetka radova.

Na magistralnom putu M-2, dionica Poda-Berane i Ribarevine-Poda, odobrava se potpuna obustava saobraćaja za period od 16.09. do 30.09.2024. godine u terminu od 09.00 do 12.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije puta.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje na mjestu izvođenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza na magistralnom putu M-3, dionica Šćepan Polje-Nikšić.

Privremeno se od 09.09.2024. godine pa do završetka radova odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-29, Bar-Kamenički most-Krute.

Na regionalnom putu R-16, Plužine-Trsa-Pošćenski kraj, počev od 09.09.2024. godine pa do završetka radova dolaziće do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 sati zbog izvođenja radova.

Odobrava se korišćenje magistralnih i regionalnih puteva i povremene obustave saobraćaja zbog snimanja TV serije Tvrđava na sljedećim lokacijama:

Od 12.09. do 25.09.2024. godine povremene obustave saobraćaja, ne duže od 15 minuta, na magistralnom putu M-3, dionica Jasenovo Polje-Vir, lokacija Brezovi Doli.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, I faza, dionica Nikšić-Kuside, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do totalnih obustava saobraćaja, ne dužih od 15 minuta, povremeno zbog izvođenja radova.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično na mjestima izvođenja radova, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Mn.M.