Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

MUP: Registrovano 109 krivičnih djela za sedam dana

Službenici Uprave policije su od 9. do 16. septembra na teritoriji Crne Gore registrovali 109 krivičnih djela za koja će odgovarati 111 osoba, a najveći broj registrovanih krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta i to 91 djelo, saopšteno je iz MUP-a.

U trenutku izvršenja 25 krivična djela su registrovana sa nepoznatim izvršiocem, a preduzete aktivnosti iz nadležnosti policije su rezultirale rasvjetljavanjem 21 djela, što predstavlja procenat rasvijetljenosti od 84 odsto.

Pripadnici kriminalističke policije su lišili slobode 65 osobe, od čega njih 47 zbog učinjenih krivičnih djela, a 16 zbog učinjenih prekršaja, a dvije osobe su lišeno slobode shodno naredbama.
Policija je prethodne sedmice podnijela četiri krivičnih prijava protiv šest lica zbog djela iz oblasti zloupotrebe narkotika. Osim toga, podnijeto je i 10 prekršajnih prijava protiv 10 lica zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, policija je protiv 14 osoba podnijela 15 krivičnih prijava zbog učinjenih 17 krivičnih djela.

Zbog koruptivnih krivičnih djela krivično će odgovarati tri lica zbog sumnje da su izvršila osam krivična djela, od kojih je šest krivičnih djela zlupotreba službenog položaja, a dva zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. U javnom sektoru su otkrivena dva slučaja korupcije, a te dvije krivične prijave su rezultat nastavka aktivnosti u predmetu „Browing“. Policija je zbog krivičnih djela iz oblasti ekološkog kriminala podnijela pet krivičnih prijava protiv šest lica. Četiri krivične prijave su podnijete zbog šumskih krađa protiv pet lica, a jedna krivična prijava protiv jednog lica je podnijeta zbog nedozvoljene gradnje.

U okviru obavještajnog projekta „Merlin“ podnijeta je jedna krivična prijava.