Porto Novi
ART PREPORUKA

DVIJE GODINE BEZ KORNELIJA KOVAČA: Kćerka Aleksandra ima emotivnu poruku

Foto: Instagram/Iz privatne arhive Aleksandre Kovač

Muzičarka Aleksandra Kovač ovih je dana na društvenim mrežama objavljivala bogatstvo iz arhive koje se odnosilo na Kornelija Kovača.

Danas je dvije godine otkako se njen otac preselio u vječnost na nebu, a nama svojom muzikom, kojom je uvijek bio ispred vremena, genijalnošću i bogatstvom aranžmana, ostavio vječnost na zemlji.

Aleksandra je danas ocu posvetila poruku punu topline i ljubavi.

– Prije dvije godine, na današnji dan, napustio nas je Kornelije Kovač, najveća muzička legenda koja je ikada hodala ovim prostorima, i moj tata. Nedostaješ mi teško, surovo i nepovratno. Nedostaje mi da pjevam kada ti sviraš za klavirom, jer je to svaki put bilo neponovljivo iskustvo. Osluškivali smo jedno drugo, osjećali svaku nijansu u muziciranju, i odlazili na neko drugo, vanvremensko mjesto gdje smo bili povezani nevidljivim nitima, satkanim od ljubavi i muzike. Nedostaje mi da me pozoveš da vidiš kako sam, da te poljubim u čelo i slušam satima kako sviraš. Ali, više od svega, nedostaju mi tvoj osmijeh i tvoja snaga, blagost i dobrota, ljubav i mir. Volim te do kraja muzike i nazad – napisala je Aleksandra Kovač, i sama umjetnica izrazitog talenta.

B.R.