Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

TIVAT: Ugašen požar u Bradaševu II

Foto: Radio Tivat

Vatrogasci Službe zaštite Opštine Tivat jutros su intervenisali u Bradaševu II, gdje je došlo do požara u prizemlju stambene zgrade, prenosi Radio Tivat.

Po riječima komandira Milorada Giljače, požar je izbio u industrijskom pogonu- improvizovanom vešeraju, gdje je vatra pričinila veliku materijalnu štetu.

Nema povrijeđenih, a na ostatku zgrade nije pričinjena materijalna šteta.

Intervencija vatrogasaca nije bila jednostavna, prije svega zbog neadekvatnog kolskog prilaza do ovog kvarta, u kojem je posljednjih godina sagrađen veliki broj višestambenih zgrada, prenosi Radio Tivat.

Na sreću, kaže Giljača, uz jednosmjernu saobraćajnicu nije bilo parkiranih vozila, ali ni to nije značajno olakšalo prilaz vatrogasnom kamionu.

– Pored činjenice da gašenje požara u zatvorenom prostoru samo po sebi nosi rizike i podrazumijeva komplikovaniju intervenciju nego kada imamo požare na otvorenom, jutrošnju intervenciju je dodatno otežala prisutnost plina u improvizovanom vešeraju, što zahtijeva dodatnu pažnju i što bržu reakciju vatrogasaca kako ne bi došlo do eksplozija uzrokovanih vatrom – rekao je Giljača za Radio Tivat.

Dodao je da do težih posljedica ovog požara nije došlo.

– Ono što je dodatno zakomplikovalo intervenciju su improvizane pregrade u prostoru gdje je došlo do požara, što je otežalo kretanje vatrogasaca u nastojanjima da ugase vatru. Materijalna šteta je velika, izgoreo je veći dio opreme i potrošnih sredstava. Pregledali smo ostatak objekta, na sreću, nema posljedica požara na drugim jedinicama – istakao je Giljača.

U aktuelnoj građevinskoj ekspanziji koju ne prati razvoj putne i druge infrastrukture, tivatskim vatrogascima će biti sve teže i komplikovanije da intervenišu u ovakvim i sličnim situacijama. Što se konkretno Bradaševa tiče, Giljača ističe da bi izgradnja saobraćajnice paralelne sa magistralnom na višim kotama bar donekle pomogla pristupnost ovom naselju.

Izvor: Radio Tivat