Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

SUD U MIČIGENU: Reper Šon „Didi“ Kombs osuđen za seksualni napad, mora da plati 100 miliona dolara

Foto: Michigan Department of Corrections, Shutterstock

Čovjek koji je optužio Šona ,,Didija” Kombsa da ga je seksualno napao dobio je presudu od 100 miliona dolara nakon što reper, producent i biznismen nije uspio da ospori optužbe u Mičigenu.

Prema detroitskom Metro tajmsu i sudskim dokumentima, odluku je u ponedjeljak izdao sudija Okružnog suda okruga Lenavi, nakon privremene zabrane prilaska Kombsu koja je dodijeljena Deriku Li Kardelo-Smitu (51).

Kordelo je opisan kao „zatvorenik iz Mičigena, poznat po svojoj dugoj istoriji osporavanja pravosudnog sistema građanskim tužbama“.

U tužbi se tvrdi da je Kombs drogirao i seksualno napao Kardelo-Smita 1997. na zabavi u Detroitu.

Sudija je odredio raspored plaćanja od 10 miliona dolara mjesečno, počevši od 1. oktobra.

Presuda je donijeta nakon što se Kombs nije pojavio na virtuelnom saslušanju u ponedjeljak.

Međutim, Mark Anjifilo, advokat kompanije Kombs, osporio je presudu, rekavši da je Kordelo prestupik i seksualni predator, prenosi N1.

– Ovaj čovjek je prestupnik i seksualni predator, koji je osuđen po 14 tačaka za seksualni napad i otmicu u posljednjih 26 godina. Njegova biografija sada uključuje prevaru na sudu, jer gospodin Kombs nikada nije čuo za njega, a kamoli da mu je uručena neka tužba. Gospodin Kombs se raduje brzom odbacivanju ove presude – rekao je Anjifilo za Metro Times.

Dok je Kombs negirao većinu višestrukih optužbi za seksualno nedolično ponašanje iznesene protiv njega, u junu je priznao da je napao svoju bivšu djevojku Kejsi Ventura nakon što je procurio snimak na kojoj je brutalno prebija dok leži u hodniku hotela.

On se izvinio i rekao da je bio drogiran.

Izvor: N1