Porto Novi
PREPORUKA SPORT

CETINJE: Predsjednik Milatović odlikovao stonotenisera Filipa Radovića Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena

Foto: predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odlikovao je stonotenisera Filipa Radovića Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena, za osvojenu bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama, saopštili su iz njegovog kabineta.

Milatović je primio u Rezidenciji na Cetinju članove crnogorskog paraolimpijskog tima Filipa Radovića, Maju Rajković i Milana Đinovića, koji su našu državu predstavljali na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić.

Filip Radović je prvi sportista u individualnoj konkurenciji koji je odlikovan od strane predsjednika Crne Gore.

– Uručujući odlikovanje, predsjednik Milatović je istakao da je Radović osvajanjem još jednog paraolimpijskog odličja, ispisao novu stranicu u istoriji crnogorskog sporta, te da je svojim izvanrednim nastupom porodicu, Crnu Goru i sve nas učinio ponosnim. Podsjetio je da je Filipova medalja Crnu Goru svrstala među 80 država osvajača odličja na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama, što je izuzen uspjeh za našu državu – piše u saopštenju.

Foto: predsjednik.me

Takođe, Milatović je čestitao svim sportistima na sjajnom predstavljanju naše zemlje u Parizu, ukazavši da je samo učešće na Paraolimpijskim igrama veliki uspjeh, ali i podstrek za dalju posvećenost i napredovanje u karijeri.

U tom smislu, poručio je da je sada na donosiocima odluka da pruže snažniju podršku sportistima i unaprijede sportsku infrastrukturu, kako bi u našoj zemlji mogli da nastave sa treninzima, usavršavanjem i postizanjem vrhunskih rezultata na budućim takmičenjima.

Filip Radović je kazao da mu dodijeljeno odlikovanje predstavlja čast, ali i obavezu da nastavi sa postizanjem odličnih rezultata. Tokom razgovora, sportisti su Predsjedniku zahvalili na prijemu i ukazanoj časti, istakavši da će i u narednom periodu nastaviti da sa ponosom brane boje Crne Gore.

– Orden crnogorske zastave trećeg stepena dodjeljuje se za naročite zasluge za Crnu Goru, a Radović kao jedan od najtrofejnijih sportista u državi postao je simbol crnogorskog sporta – zaključuju u saopštenju.

Mn.M.