Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

GP DEBELI BRIJEG: Uhapšeni turski državljani osumnjičeni za falsifikovanje isprava

Foto: UP

Crnogorska policija je na Graničnom prelazu Debeli brijeg uhapsila tri turska državljanina koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje isprava, od kojih se jednom na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije.

– Šestog septembra oko 22.40 sata na graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolisano je vozilo francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.D (59), turski državljanin. Sa njim su se u vozilu nalazili I.H.A (24) i Z.D (59), takođe državljani Republike Turske. Prilikom kontrole oni su policijskim službenicima na uvid dali francuske dozvole za privremeni boravak za koje se posumnjalo da su falsifikati. Nakon prikupljenih obavještenja od lica i konsultacije sa postupajućim državnim tužiocem, protiv I.H.A, Z.D. i M.D. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprava i oni su uhapšeni – navodi se u saopštenju UP.

Daljim aktivnostima na terenu, nakon prikupljenih dodatnih obavještenja po nalogu postupajućeg tužioca, službenici Stanice granične policije I – Herceg Novi, podnijeli su protiv M.D. i krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Mn.M.