Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

DOBRE VIJESTI: Onkološki pacijenti iz Crne Gore mogu da se liječe i u Vojvodini

Foto: RTCG

Onkološki pacijenti iz Crne Gore od danas, osim u Turskoj, mogu da se liječe i na Institutu za onkologiju Vojvodine. Pozitivno iskustvo sa liječenja u Sremskoj Kamenici još prije 15 godina imala je bivša pacijentkinja Dijana Laković, javlja TVCG.

– Znamo da je ipak Sremska Kamenica centar za onkološke oblasti i onkološke pacijente, tako da izražavam zadovoljstvo, kako u dijelu aparature i tehnike, a tako i ljekara koji su radili na dijagnostici – kazala je Dijana Laković, bivša onkološka pacijentkinja.

Pacijentima iz Crne Gore, o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje, na raspolaganju će biti sve zdravstvene usluge koje pruža tamošnji Institut za onkologiju.

– Danas smo došli zbog PET skenera i zato nam je bitno što smo danas potpisali ugovor da bi pacijenti dobili ovu vrstu usluge u Vojvodini – rekao je Vuk Kadić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje.

Naši pacijenti mogu u toku jednog dana da završe zdravstvene usluge, naveo je Aleksandar Sekulić iz Ministarstva zdravlja.

Zoran Radovanović, direktor Instituta za onkologiju Vojvodine, kaže da pokrivaju ,,kompletno liječenje od dijagnostike, zračne terapije i hirurgije, što će omogućiti kod nekih pacijenata koji su dijagnostički teški da se liječe ovdje.”

Da je potpisivanjem sporazuma između Fonda za zdravstvo i Instituta široko otvoreno polje za saradnju, vjeruju u Konzulatu Crne Gore u Srbiji.

Nevenka Ćirović, generalna konzulka Crne Gore u Republici Srbiji, kaže:

– Ovdje će saradnja ići u pravcu razmjene znanja i kroz konzilijume pacijenti iz Crne Gore moći će da računaju na ono što većina njih želi, a to je drugo mišljenje.

Laković je ponovila apel pacijenata za nabavku PET skenera i u Crnoj Gori.

Izvor: RTCG